image/svg+xml

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Omschrijving:Winkeliers Oranjestraat
Boddenstraat. Panorama. Het beeld is vanaf de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 op de winkeliers aan de Oranjestraat.

Boerenleenbank
Oranjestraat. Rechts op de voorgrond is het dak van de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2, op de hoek van de Esgang, t.w. de spaarbank voor iedereen, zoals op de voorgevel was aangebracht.

Fa. Joh. Bruggeman
Oranjestraat. Naast de bank is de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf gevestigd aan de Oranjestraat 4.

Jo Leloux
Oranjestraat. Vervolgens komt de rijwielzaak van Jo Leloux aan de Oranjestraat 6, op de hoek van een smalle steeg, die eveneens in de Hogebeldsweg uitkomt. De rijwielzaak werd opgericht in 1927.

Resink Meubelen
Oranjestraat. Ook rechts op de voorgrond, aan de overkant van de straat is nog een gedeelte van de nieuwbouw van Resink meubelen aan de Grotestraat 2, op de hoek van de Oranjestraat te zien. Ze zaten tevens in het voormalige hotel de Gouden Leeuw aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat.

Van der Meer meubelen
Oranjestraat. Op de achtergrond, rechts in het midden, met het oplichtende enigszins vijfkantige dak, is Van der Meer meubelen gevestigd aan de Oranjestraat, op de hoek van de Molenstraat. Daarvoor was hier vanaf 1961 het Coöp-Centrum gevestigd, t.w. het eerste warenhuis in Twente met een roltrap, nog geopend destijds door burgemeester J.M. Ravesloot.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Grotestraat 2
Almelo, Molenstraat
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Identifier:NL-AmlHA_500_12_201
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.