image/svg+xml

Panorama hoog pand Ootmarsumsestraat

Panorama hoog pand Ootmarsumsestraat

Omschrijving:Woningen Ootmarsumsestraat
Ootmarsumsestraat. Panorama. Het zicht is in westelijke richting vanaf een hoog pand aan de Ootmarsumsestraat, ruim bemeten ter hoogte van ongeveer de Vriezebrug, rechts buiten beeld. Dit beeld krijg je, als je vanaf de brandweerkazerne aan de Brugstraat 6 op de achtergrond een rechte lijn trekt naar dit pand toe, die tevens over de Joodse begraafplaats Beth Chaim aan de Boddenstraat 22 loopt, met de grote zwart gekleurde boom links in beeld.

ABTB
Haven Zuidzijde. Links op de achtergrond staat het donkere gebouw van de ABTB aan de Haven Zuidzijde, ter hoogte van het stationsemplacement.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Watertoren Indië
Haven Noordzijde. Ook op de achtergrond, rechts in het midden, is de watertoren van het industriecomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde nog te zien.

Woningen Beatrixstraat
Beatrixstraat. De vier evenwijdig aan elkaar geplaatste langwerpige woningblokken met de zwarte daken, staan aan de Beatrixstraat.

Woningen Borneostraat
Borneostraat. De rij woningen overdwars geplaatst, t.o.v. van die aan de Beatrixstraat, staan aan de Borneostraat, ter hoogte van de Prins Bernhardstraat daar nog boven.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Beatrixstraat
Almelo, Boddenstraat 22
Almelo, Borneostraat
Almelo, Brugstraat 6
Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Prins Bernhardstraat
Identifier:NL-AmlHA_500_12_200
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.