image/svg+xml

Panorama begin Haven Noordzijde

Panorama begin Haven Noordzijde

Omschrijving:Appartementencomplex Klara Zetkinstraat
Klara Zetkinstraat. Panorama. Het zicht is vanaf een van de appartementen aan de Klara Zetkinstraat op de stadsvijver, met rechts op de voorgrond het begin van de de Haven Noordzijde en de afslag naar het Baken.

Appartementencomplex de Havenveste
Joke Smitstraat. Aan de overkant van de stadsvijver staat het appartementencomplex de Havenveste aan de Joke Smitstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Het betreft 88 woningen. Aan de achterzijde, aan deze kant, loopt het Marie Mensingpad.

Verdiept parkeren
Parkeerkuil. Achter het appartementencomplex is de parkeerplaats te zien, die inmiddels omgebouwd is tot een parkeerkuil tussen de Haven Noordzijde en de Haven Zuidzijde.

Carpet-Land en de Praxis
Daar direct achter, iets verder naar links geplaatst, staan de twee panden van respectievelijk Carpet-Land en de Praxis aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Egbert Gorterstraat.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Bouw
Gorterstraat. Op de achtergrond, bij de twee kranen, wordt nog gebouwd aan de realisatie van de nieuwe rechtbank Overijssel, locatie Almelo aan de Egbert Gorterstraat 5, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Rechts van de Haven Noordzijde

Bibliotheek Almelo
Bouw
Het Baken. Ook de bouw van de nieuwe bibliotheek Almelo rechts op de voorgrond aan het Baken 3, op de hoek van de Haven Noordzijde nadert zijn voltooiing. Voorheen was dit de locatie van Hatéma, gordijnen.

Ter Horst Woondekor
Haven Noordzijde. In het witte pand aan de Haven Noordzijde 19 is ter Horst Woondekor gevestigd. Het bedrijf zou op termijn verhuizen naar de nieuwbouw aan de Windmolen 7 op de Windmolenbroek. Chinees-Indisch restaurant de King Hsing zou erin komen.

Vloerenbedrijf Abeln bv
Haven Noordzijde. Links ervan zit Vloerenbedrijf Abeln bv aan de Haven Noordzijde 21a.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat 5
Almelo, Haven Noordzijde 21a
Almelo, Haven Noordzijde 19
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Het Baken 3
Almelo, Joke Smitstraat
Identifier:NL-AmlHA_500_09_056
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.