image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Schoenenwinkel v.d. Heide
Grotestraat Zuid. Winkeliers Grotestraat. Geheel links is het rechtergedeelte van een combinatiepand. In dit rechtergedeelte zat aan de Grotestraat 108 schoenenwinkel v.d. Heide. Later werd dit schoenmakerij Brusscher en daarna Olde Riekerink.

Nije en Westebring, accountants
Grotestraat. Rechts ernaast zat Nije en Westebring, accountants aan de Grotestraat 110. In de jaren tachtig was er sprake van leegstand. Helaas is het pand in de jaren tachtig afgebrand en daarna afgebroken.

Krikhaar nv
Grotestraat. Dan komt het magazijn van Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen aan de Grotestraat 112. Daarna kwam de Spelonk erin.

Apotheek Lamberts
Grotestraat. In het pand met de hertenkop- en gewei boven de deur zat apotheek Lamberts Grotestraat 114.

Boekhandel Scholten
Grotestraat. Naast de apotheek zit boekhandel Scholten aan de Grotestraat 116 van de heer Gerard Krikhaar. In 1958 werd de boekhandel overgenomen door de heer Cor van der Maar.

Veldhuis en Hannink Belastingconsulenten
Grotestraat. Begin jaren zestig was op de voornoemde locatie van de kantoorboekhandel Veldhuis en Hannink belastingconsulenten gevestigd.

Hendrik Nijholt, meubelen
Grotestraat. Aan de Grotestraat 118, op de hoek van de Schuttenstraat, zat Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen.

Garage Nijhof, Fiat dealer
Grotestraat. Rechts bovenin de foto is het Shell-uithangbord van de showroom van garage Nijhof, Fiat-dealer aan de Grotestraat 107 nog te zien, op de hoek van het Schokland. De eigenaar was vanaf 1958 de heer Bert Muller. Rechts aan de zijmuur hing, enigszins verwarrend, een blauw bord met de naam Nijhoff, met dubbel 'f'. De garage bevond zich aan het Schokland.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 106
Almelo, Grotestraat 108
Almelo, Grotestraat 110
Almelo, Grotestraat 112
Almelo, Grotestraat 114
Almelo, Grotestraat 116
Almelo, Grotestraat 118
Almelo, Schokland
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_430_01_025
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.