image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Grotestraat Zuid. Sanering. Het zicht is op de panden aan de Grotestraat 162 en de Grotestraat 164, die in 1964 gesloopt werden, ter hoogte van de kruising met rechts de Bavinkstraat en links achter de Holtjesstraat.

Nieuwe Kappershuis
Grotestraat. Links aan de overkant, echter niet zichtbaar, staat het Nieuwe Kappershuis aan de Grotestraat 175.

Heutink's Boekhandel
Grotestraat. Daarnaast staat Heutink's Boekhandel aan de Grotestraat 173.

Garage Voskamp
Grotestraat. Op de plaats van de hoekwoning op de voorgrond aan de Grotestraat 162 zou later garage Voskamp komen, met rechts van dit pand in de Bavinkstraat de realisatie van een tankstation.

Voskamp sr.
Voskamp sr. (Gerh. Voskamp) zat op dat moment nog aan de toenmalige Spoorstraat (Egbert Gorterstraat 16-20), waar het gehele rechter deel van de straat, gezien vanaf het Stationsplein, later gesaneerd zou worden naar aanleiding van gemeentelijke plannen ter verbreding van de straat. Ze hadden een zaak voor rijwielen, bromfietsen, motoren, scooters en autoscooters. Ze waren gespecialiseerd in Solex.

De Bijenkorf
Grotestraat. Ter hoogte van de twee wandelende personen op de achtergrond bevindt zich het pand van de Bijenkorf winkel aan de Grotestraat 148, een winkel in textiel en wol, dat er al zit sinds 1927. Bovenaan de gevel hangt het logobord Bijenkorf, een reclame van de Bernina naaimachine.

Fa. Weller
Grotestraat. Iets meer naar rechts heeft voorheen aan de Grotestraat 154 de fa. Weller gezeten, naaimachines en breimachines. Er hangt een een Weller reclamebord aan de gevel.

Reisbureau Gerdsen
Grotestraat. Iets verder nog naar rechts, in het pand aan de Grotestraat 158, hebben later in de tijd nog twee reisbureaus gezeten, t.w. omstreeks 1966 Reisbureau Gerdsen en daarna omstreeks 1973 Reisbureau Arke.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat
Almelo, Grotestraat 148
Almelo, Grotestraat 162
Almelo, Grotestraat 164
Almelo, Grotestraat 173
Almelo, Grotestraat 175
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_430_01_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.