image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. De Wierdensestraat gezien vanaf de spoorwegovergang richting Wierden, ter hoogte van de afslagen naar respectievelijk de Parallelweg en de Bellavistastraat, direct achter ons.

Almelose Radiocentrale
Wierdensestraat. Rechts, met de tuinafscheiding, staat een oude villa aan de Wierdensestraat 61, op de hoek van de Parallelweg, waarin voorheen de Almelose Radiocentrale heeft gezeten.

Kleding industrie H. Smits en Co. nv
Parallelweg. Ernaast stond de fabriek van Kleding industrie H. Smits en Co. nv aan de Parallelweg. Er was tevens een personeelsingang aan de Dijkstraat. Later kwam hier de Klokkenfabriek Warmink in.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Aan de linkerkant, links van de 1e Wierdensedwarsstraat, maar iets naar achteren, staat het kantoor van de Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de 1e Wierdensedwarsstraat. Deze straat was tevens de hoofdingang naar de fabriek en kwam aan de achterkant destijds uit in de Poulinkstraat, die toen nog over het spoor liep en uitkwam in de Adastraat.

Sigarenzaak Frits Schipper
Wierdensestraat. De volgende dwarsstraat na het witte woonhuis aan de Wierdensestraat 54, waar de sigarenzaak van Frits Schipper in heeft gezeten, was de Alidastraat en de dwarsstraat links ter hoogte van de zwarte auto was de 2e Wierdensedwarsstraat, thans 2020 de Kreek. Daarvoor, omstreeks 1925, heeft J. Nijkamp hier een sigarenwinkel gehad.

Rohofschool
Wierdensestraat. Net voorbij de zwarte auto is aan de linkerkant, het iets naar achteren staande pand, t.w. de Rohofschool, te zien. De voorkant met de schoorsteen was de conciërgewoning.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Alidastraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Wierdensestraat 54
Identifier:NL-AmlHA_428_04_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.