image/svg+xml

Kroningsfeest H.M. Koningin Wilhelmina

Kroningsfeest H.M. Koningin Wilhelmina

Omschrijving:T-splitsing Grotestraat
Grotestraat. Grotestraat nieuwe eind. Inhuldigingsfeesten. De foto is genomen tijdens inhuldigingsfeesten van Koningin Wilhelmina. Het zicht is vanaf de zuidelijke Grotestraat op de T-splitsing van de Grotestraat, links naar de Oude Markt.

Hotel-restaurant Lüdeking
Grotestraat. Links op de hoek staat hotel-restaurant Lüdeking aan de Grotestraat 85, op de hoek van de Oude Markt.

Factorij Van Gend en Loos
Oude markt. Het pand achter het hotel-restaurant, aan de overkant van de straat, is de Factorij van Van Gend en Loos en H. Colingnon, Expediteurs van binnen- en buitenlandsche wissels. Het grote dakvenster daarboven is van de meubelmakerswerkplaats van de heer Biekart.

Het Logement
Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. Direct rechts van de Factorij, in de hoek, staat het Logement aan de Oude Markt 3, ca. 1898. Na een brand in 1910 is het pand in 1913 in Jugendstil herbouwd. Na de periode van Het Logement zou de naam café het Botervat worden. Na de sanering van de Oude Markt begin jaren zestig zou het adres gewijzigd worden in Grotestraat 87, nog ten tijde van het Botervat. Dit was voorheen het adres van de toen gesaneerde winkel van Heeringa & Co aan de Grotestraat 87, op de hoek van de Werfstraat, het pand dat links van café N. Tijink (opvolger Lüdeking) aan de Grotestraat 85 stond. Na de periode van het Botervat kwamen er respectievelijk eetcafé Het Klokhuis en Bar Biertje in.

Jan Pezie
Grotestraat. In het pand rechts van het Logement heeft Jan Pezie een kledingzaak gerund aan de Grotestraat 83.

Stadhuis Grotestraat
Grotestraat. Geheel rechts, ongeveer ter hoogte van de vlaggen, staat buiten beeld het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Grotestraat 83
Almelo, Grotestraat 85
Almelo, Oude Markt 3
Identifier:NL-AmlHA_320_01_011
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.