image/svg+xml

Winkeliers Koornmarkt

Winkeliers Koornmarkt

Omschrijving:Ziengs Schoenen
Herbouw
Koornmarkt. Het historische oude woningpand aan de huidige Koornmarkt 15 (voorheen Hofstraat 1) is inmiddels volledig afgebroken en zal in zijn geheel in oude glorie worden herbouwd. Thans 2017 zit in het herbouwde pand Ziengs Schoenen.

Snelder-Zijlstra Makelaardij bv
Koornmarkt. In het verleden hebben in dit pand aan de voormalige Hofstraat 1 diverse ondernemers gezeten, waaronder jaren lang Snelder-Zijlstra Makelaardij bv, daarvoor nog onder de naam Dorrestijn-Zijlstra, vanaf 1963.

Wagons Lits reizen
Koornmarkt. Reisbureau. In het rechter gedeelte van het makelaarskantoor zat Wagons-Lits reizen, gezien vanaf de straatkant.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Yvon Women's Wear
Grotestraat.Deze bouwlocatie aan de huidige Koornmarkt 15 grenst, vanaf de straatkant gezien, rechts aan een ander historisch pand, op de hoek van de Grotestraat, t.w. het voormalige kantoor van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94. Het betreft het pand direct links, op deze foto echter buiten beeld, waar op dat moment nog Yvon Women's Wear gevestigd is, die overigens later naar de Grotestraat 88 zou verhuizen.

Robbenhaarshuis
Voormalige burgemeesterswoning mr. J. van Riemsdijk
Koornmarkt. Op de achtergrond staat het thans 2021 inmiddels 250 jaar oude burgemeestershuis van mr. Jacobus van Riemsdijk aan de Koornmarkt 19, beter bekend als het Robbenhaarshuis. Voorheen was deze adressering Hofstraat 3.

Winkeliers Grotestraat Zuid
InWear
Grotestraat. Recht tegenover de bouwlocatie, op deze foto buiten beeld, aan de overkant van de straat, is na de oplevering daar van het nieuwe winkelpand InWear kleding gevestigd aan de Grotestraat 92, op de hoek van de Koornmarkt. Later in de tijd zou ICI Paris XL zich op deze locatie vestigen. Erboven zijn appartementen gebouwd.

Theaterhotel
De nieuwbouw rechts is een gedeelte van het aangrenzende Theaterhotel aan het Schouwburgplein 1.
Periode:1/1/1998-1/1/1999
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 92
Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Hofstraat
Almelo, Koornmarkt 15
Almelo, Schouwburgplein 1
Identifier:NL-AmlHA_318_01_116
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.