image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Shopperhal Versland
Bouw
Centrumplein. Er wordt een begin gemaakt met de bouw van Shopperhal Versland aan het Centrumplein, op de hoek van het begin van de Wierdensestraat. Het gaat om een gedeelte van het Marktplein, dat herbenoemd zou worden in Centrumplein.

Kloosterhofflat
Kloosterhofpad. Geheel links staat de Kloosterhofflat aan het Kloosterhofpad, die aan deze kant grenst aan het Marktplein.

Duthler mode
Oude Markt. In het midden op de achtergrond staat op de begane grond Duthler Intermode bv aan de Oude Markt 2, op de hoek van het Centrumplein.

Gétes meubelen
Marktplein. Het historisch oude gebouw, iets naar achteren, links ervan van begin 1900, is het voormalige pand van H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal, dat voorheen aan het Marktplein 17a gevestigd was. Op het moment van de foto zit, of zat Gétes meubelen hierin. Zij hebben tevens op de bovenetages van Duthler aan de Oude Markt 2 gezeten, , maar ook in het linker gedeelte van dat pand op de betane grond, waar ze een toonzaal hadden met meubels.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Geheel rechts aan de overkant, aan de Oude Markt1, is V&D nog te zien.

Winkelcentrum de Galerij
Oude Markt. Op de plaats van de winkelstraat de Oude Markt zal binnenkort het nieuwe winkelcentrum de Galerij verrijzen dat in 1990 opgeleverd zou worden.
Trefwoord:Stadsvernieuwing;
Periode:5/3/1989
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Vd Graaff
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Centrumplein
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Marktplein 17a
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_314_01_092
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.