image/svg+xml

School voor christelijk lager onderwijs (1867)

School voor christelijk lager onderwijs (1867)

Omschrijving:Schalderoi. Het oude schoolgebouw voor christelijk lager onderwijs (1867) aan het Schalderoi, (links) op de hoek van de Hagenstraat. Dit toen zeer korte dwarsstraatje kwam uit in de Hagengracht Links achter ons komt van de Brugstraat de voormalige Bakenstraat in een bocht en gaat vervolgens rechts achter ons richting het Marktplein.

Koningin wilhelminaschool
Hagengracht. Achter de al jaren verlaten lagere school staat de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, die aan de achterkant met een uitgang op het schoolplein grenst aan het Schalderoi. Er is links nog een glimp van zichtbaar. Het schoolgebouw staat daar op de hoek van de Westerkerkengang, ook een gelijjksoortig dwarsstraatje met dezelfde lengte naar de Hagengracht, als de voornoemde Hagenstraat.

Café de Klomp
Schalderoi. Recht tegenover de oude al jaren leegstaande oude school stond café de Klomp van uitbater Rudie Quentemeijer aan het Schalderoi, op de hoek van de Bakenstraat.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Het gebouw links op de achtergrond van de oude school is de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang, die aan deze zijde met het schoolplein grensde aan het Schalderoi.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_305_08_130
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.