image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Appartementencomplex Overbeke
Almelose Aa
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht o.a. onderaan in het midden van de Sesastraat en omgeving, het gebied, dat inmiddels volledig vernieuwd is met nieuwbouw. Het wit oplichtende gebouw daar in het midden onderaan is het appartementencomplex Overbeke aan de Sesastraat, dat geheel over de loop van de Almelose Aa gebouwd is, t.w. de in het midden van boven naar beneden lopende donkerzwart gekleurde beek.

Spoorlijn Almelo-Hengelo
Onderaan loopt de Almelose Aa onder de Burgemeester Raveslootsingel, de Nieuwe Sligtestraat en de spoorlijn door, richting het Rohofgebied. De roestige spoorlijn loopt er links onderaan parallel langs.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Geheel links, met de rode zonwering, staat het pand van het voormalige belastingkantoor, op de hoek van de Poulinkstraat.

Appartementencomplex Swanehof
Swanehof. Rechts ervan staat het appartementencomplex Swanehof aan de Swanehof. Nog zo een appartementencomplex de Wingerd staat rechtsonder, echter zo goed als buiten beeld, aan de Wingerd en grenzend aan de Zuiderstraat. Beide appartementencomplexen grenzen tevens aan de Burgemeester Raveslootsingel aan deze kant.

Dansschool Veenstra
Sesastraat. In het midden onderin loopt de Sesastraat naar boven, met daar beneden op de hoek het pand van de voormalige dansschool Veenstra, destijds nog aan de Tuinstraat 75. Aan het eind van de Sesastraat, waar deze naar rechts overgaat in de Bongerd, staat links het reeds voornoemde appartementencomplex Overbeke aan de Sesastraat.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Bij de zandplek linksboven is te zien dat het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde inmiddels volledig is afgebroken. De zandplek bevindt zich net onder het op dat moment al opgeheven busstation aan de Werf, dat volledig zou worden verwijderd. Op het moment staan er nog geparkeerde auto's. Het nieuwe winkelcentrum de Havenpassage, Albert Heijn, parkeergarage de Havenpassage en een aantal appartementencomplexen zouden op deze plek verrijzen. De nieuwbouw aan het Marktplein en de Oude Markt, t.w. de Galerij is dan al zo goed als voltooid.

Winkel- en wooncentrum de Hagenborgh
Hagenborgh. Het winkel- en wooncentrum de Hagenborgh, geheel rechts bovenin is inmiddels voltooid aan de Hagenborgh en het Schouwburgplein.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Slagroom en Peters teuge
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bongerd
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Sesastraat
Almelo, Swanehof
Almelo, Tuinstraat 75
Almelo, Wingerd
Identifier:NL-AmlHA_302_06_211
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.