image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Schlecker
Grotestraat Zuid. De Grotestraat gezien vanaf de Oude Veemarkt richting de splitsing met de Holtjesstraat en de Bavinkstraat. Aan de rechterzijde, links naast de muur, heeft in de jaren vijftig Willemsen, huishoudelijke artikelen aan de Grotestraat 188-190 gezeten. Ten tijde van de foto was Schlecker op deze locatie gevestigd. Thans 2019 zit hier GSM Sarkis en Sarkis kapsalon.

Disco-Soos
Grotestraat. In het hogere pand ernaast aan de Grotestraat 186, hebben in de jaren zeventig Abel Lubach en Joke Lubach-van der Wal met hun Disco-Soos gezeten, een geheel nieuw concept in Almelo, waar je elpees kon huren en deze zelfs machinaal kon laten reinigen. Thans 2018 zit er de fietsreparatiewinkel van Marc Van Schagen in, t.w. Fietsreparatie Almelo. Op deze zelfde locatie heeft heel vroeger nog een ouder pand gestaan met de smederij van H. v.d. Berg erin, om de hoeven van paarden te beslaan. ( H. v.d. Berg Grof-, Hoef-, Kachel- en Rijtuigsmederij)

Halbertsma
Grotestraat. Het witte pand links ernaast was van Halbertsma Grotestraat 184, zeer bekend bij menig Almeloër, waar toneel- en evenementenkostuums werden verhuurd en feest- en fopartikelen verkocht. Voorheen, in het verre verleden, zat deze aan de Bornsestraat 28. Het pand is nog niet zo lang geleden (2016) geheel afgebroken. Het terrein doet nu dienst als zit-terras voor de Bolletje Winkel & Koffieschenkerij anno 1867 aan de Grotestraat 182, links ervan.

R.K. adviescentrum
Grotestraat. In het oude pand links van Halbertsma aan de Grotestraat 182, dat veel later in de tijd nog volledig gerestaureerd zou worden, met daarin gevestigd de Bolletjewinkel, heeft omstreeks 1980 het R.K. adviescentrum gezeten.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat
Almelo, Bornerbroeksestraat
Almelo, Bornsestraat
Almelo, Grotestraat 182
Almelo, Grotestraat 184
Almelo, Grotestraat 186
Almelo, Grotestraat 188
Almelo, Grotestraat 190
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Oude Veemarkt
Identifier:NL-AmlHA_302_06_175
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.