image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Balkanrestaurant
Grotestraat Zuid. Het Balkanrestaurant Joegoslavië aan de Grotestraat 120, op de hoek van de Schuttenstraat. Voorheen was op deze locatie het kantoor van de Stoomwolspinnerij, katoenweverij en ververij J. ten Bos N.V. gevestigd. De fabriek was gevestigd aan de achtergelegen Krikkenstraat / gang. De productie eindigde in 1957. Het kantoor kwam daarna voor 61.000 gulden in handen van het Groene Kruis. In dit pand zou na de periode van het Groene Kruis nog kamerverhuur plaatsvinden door WILLY WAL-SA (de heer Schelfhorst), die in de jaren zeventig toen overal in Almelo kamers verhuurde. Een groot bord hing aan de zijkant van de gevel. Daarna vestigde zich hier het Balkanrestaurant Joegoslavië.

Stadsvilla H. Salomonson
Postkantoor Grotestraat
Afbraak
Grotestraat. Villa. Rechts hiervan stond het voormalige postkantoor aan de Grotestraat 124, t.w. de voormalige villa van de familie H. Salomonson. Deze is eind jaren zestig afgebroken.

Bioscoop Movie Unlimited
Grotestraat. In 2008 zou op deze plek en ernaast een nieuwe bioscoop verrijzen, t.w. Movie Unlimited, aan het nieuwe Prinses Catharina-Amaliaplein 3.
Trefwoord:Restaurants;, Bioscopen;, Kantoor
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 120
Almelo, Grotestraat 124
Almelo, Hofkampstraat
Almelo, Krikkenstraat
Almelo, Prinses Catharina-Amaliaplein 3
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_302_06_166
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.