image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Steps
Grotestraat Noord. In het pand rechts op de voorgrond zit omstreeks 2009 Steps aan de Grotestraat 47. Steps zat daarvoor aan de Grotestraat 64b. Daarna heeft het langdurig leeggestaan. In dit prachtige oude pand heeft in de jaren zestig Piet de Gruyter gezeten, maar ook nog de winkel van Jamin, met rechts ervan Albert Heijn. Die bekende winkels zaten na de oorlog allemaal nog aan de Grotestraat, zoals schuin aan de overkant aan de Grotestraat 36 ook nog V&D heeft gezeten, voordat ze destijds naar de Oude Markt verhuisden.

Juwelier Tegeler
Grotestraat. Links van Steps zit al jaren juwelier Tegeler (G.H. Tegeler B.V.) aan de Grotestraat 49, op de hoek van de Jan Muldersgang, die een verbinding heeft met de achterliggende Hagengracht. Recht tegenover deze steeg aan de Grotestraat, begint de steeg Hof van Gulick, die uiteindelijk leidt richting het Kerkplein en 't Kolkje.

Hans Textiel & Mode
Grotestraat. In het pand van de juwelier aan de Grotestraat 49 heeft na de opheffing van de winkel vanaf waarschijnlijk eind 2009 Hans Textiel & Mode gezeten.

Kik Textiel
Grotestraat.Vanaf 2018 vestigde zich Kik textiel aan de Grotestraat 49.
Trefwoord:Kleding;, juwelier
Periode:1/1/2009-1/1/2010
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 47
Almelo, Grotestraat 49
Almelo, Hof van Gülick
Almelo, Jan Muldersgang
Identifier:NL-AmlHA_302_06_157
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.