image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:DA Drogisterij Parfumerie Kremer
Grotestraat noord. Costerhuis. DA Drogisterij Parfumerie Kremer aan de Grotestraat 67 in het historische Costerhuis. Ook Vosman delicatessen heeft op deze locatie gezeten. Vanaf 2009 zit OPEN 32, dames & herenmode op deze plek.

Historie Costerhuis
Het historische Costerhuis anno 1734 aan de Grotestraat 67. Het pand dankt zijn naam aan de eerste bewoners, t.w. de familie Coster. Ooit, t.w. anno 1864, was dit de boekhandel van Joh. Wilmes, eigenaar van dit pand, tot de heer H. van den Biggelaar, na een complete herbouw in 1935, inclusief de toen 201-jarige voorgevel, er zijn apotheek van den Biggelaar in vestigde.

De Trekpleister
Grotestraat. Links van dit pand, aan de Grotestraat 69 hebben diverse winkeliers gezeten, waarvan niet duidelijk is wie er op het moment van de foto inzat. Voorheen in de jaren zestig zat op deze locatie de fa. ten Heggeler (J.G. ten Heggeler), een vogelwinkel, maar ook tropische vissen en hengelsportartikelen. Vervolgens kwam dierenspeciaalzaak Hospers erin. Daarna de voordeeldrogist de Trekpleister en ook nog Scheer & Foppen, audio en video, die aan het Centrumplein heeft gezeten in de shopperhal Versland. Thans 2019 zit hier Die Grenze, Parfumerie + Medikamente.

Schoenenreus
Grotestraat. Rechts van het Costerhuis aan de Grotestraat 65, met de rode pilaren, overigens niet in beeld, staat de Schoenenreus, in het pand van de voormalige bioscoop Cinema Palace.
Trefwoord:Drogisterijen;, Boekhandels;, Kleding;, Apothekers;, Delicatessenzaak
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 65
Almelo, Grotestraat 67
Almelo, Grotestraat 69
Identifier:NL-AmlHA_302_06_153
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.