image/svg+xml

Winkeliers Bornerbroeksestraat

Winkeliers Bornerbroeksestraat

Omschrijving:Het zicht is op de Bornerbroeksestraat ter hoogte van de afslag rechts naar de Zuiderstraat, gezien vanaf café Royal, linksachter ons aan de Bornerbroeksestraat 70, op de hoek van de Rozenstraat.

Winkelier op de voorgrond
Bornerbroeksestraat. Het pand op de voorgrond met de oranje luifel. waarin een winkelier gevestigd is aan de Bornerbroeksestraat 45, staat er omstreeks 2019 nog steeds, evenals de woning rechts ervan buiten beeld aan de Bornerbroeksestraat 43. De woningen en panden rechts van nummer 43 zijn inmiddels alle afgebroken, in ieder geval vanaf 2009.

Stomerij Accuraat
Bornerbroeksestraat. In het pand links van de voornoemde onbekende winkelier bevindt zich stomerij Accuraat aan de Bornerbroeksestraat 55, met het gevelbord CHEMISCH REINIGEN. Omstreeks 1963 zat hier drogisterij Fa. Reuten.

G.C. Klappe Vleeschhouwerij
Bornerbroeksestraat. Vervolgens links van de stomerij, in een zeer oud pand, is G.C. Klappe Vleeschhouwerij gevestigd aan de Bornerbroeksestraat 57. Door de donker oranje luifel is het helaas niet te zien, maar bovenaan de gevel prijkt een langgerekte zwart marmeren gevelsteen, met de goudkleurige ingegrafeerde tekst: G.C. Klappe Vleeschhouwerij. Er worden in ieder geval rib- en haaskarbonades en speklappen aangeboden volgens het zwarte bord op de stoep.

Slagerij Vos
De heer Klappe heeft na de beëindiging van zijn slagerij nog een tijdje in de slagerij van Vos gewerkt, in verband met de ziekte van de heer Vos.

Tattoo en Piercing-shop
Bornerbroeksestraat. In het pand links op de hoek, met de witte vitrage, aan de Bornerbroeksestraat 63a zat omstreeks 2015 een Tattoo en Piercing-shop.
Trefwoord:Cafés;, Stomerijen;
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornerbroeksestraat 63a
Almelo, Bornerbroeksestraat 43
Almelo, Bornerbroeksestraat 45
Almelo, Bornerbroeksestraat 55
Almelo, Bornerbroeksestraat 57
Almelo, Bornerbroeksestraat 70
Almelo, Rozenstraat
Almelo, Zuiderstraat
Identifier:NL-AmlHA_302_06_079
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.