image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Maison Dhert
Grotestraat Zuid. Het witte pand links op de hoek is banketbakkerij Maison Dhert, gevestigd aan de Grotestraat 166, op de hoek van de Bavinkstraat, die daar de winkel en een tearoom had. Achter ons gaat de Bavinkstraat aan de overkant van de Grotestraat over in de Holtjesstraat.

Bakkerij Dhert
Bavinkstraat. In een wit lager pand aan de Bavinkstraat 1a, net achter de winkel van Dhert, zat de bakkerij van Dhert.

Woningen Bavinkstraat
Bavinkstraat. Het pand zou worden afgebroken, tezamen met het lange achterliggende pand hier buiten beeld, ten behoeve van de bouw van woningen aan de Bavinkstraat.

De Lektuurhal
Grotestraat. Links van de banketbakker is de Lektuurhal Mimosa gevestigd aan de Grotestraat 170. Het was het voormalige pand van Jaarsma Verf. Na de jaren zeventig werd de naam veranderd in B.V. Expressie Materialen Jaarsma en verhuisde dit bedrijf naar de Van Den Broekeweg 23.

Het Handwerkhuis
Grotestraat. In het pand rechts ernaast aan de Grotestraat 172 heeft in het verleden het Handwerkhuis gezeten, t.w. de jaren zestig en zeventig. Ook heeft er na die tijd nog PMC4U in gezeten.

Miel meubelen
Grotestraat. In het witte pand ernaast heeft Miel meubelen aan de Grotestraat 174 gezeten. (Thans 2015 zit hier ZorgAccent).

Stokvis Woninginrichting
Grotestraat. In het langerekte pand met de blauwe overkapping zit Stokvis Woninginrichting aan de Grotestraat 178-180. In 2016 werd een faillissement uitgesproken. In het verleden zat dit bedrijf aan de Holtjesstraat 28, onder de naam Henny Stokvis Interieurverzorging.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 178-180
Almelo, Grotestraat 166
Almelo, Grotestraat 170
Almelo, Grotestraat 172
Almelo, Grotestraat 174
Identifier:NL-AmlHA_302_06_024
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.