image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Bouw
Op- en afrit oost
Wierdensestraat. De bouw van de verkeerstunnel Wierdensestraat is nog in volle gang. Na de openstelling werden er voorlopig twee rijbanen vrijgegeven voor gebruik, tot het moment, dat aan beide ingangen van de tunnel, aan de oost- en westzijde, de werkzaamheden waren voltooid, tezamen met de afbraak van panden, zoals het oude belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat. De afrit van de verkeerstunnel naar de Westerstraat werd daarna gerealiseerd, evenals een definitieve oplossing voor de op- en afrit aan de Wierdensestraat van en naar het station. De Werf bestond toen nog niet.

Belastingkantoor
Bouw
Burgemeester Raveslootsingel. Links op de voorgrond is het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel 2 in aanbouw.

Villa Klooster-esch
Wierdensestraat. Rechts op de voorgrond is nog net een gedeelte van de stadsvilla Klooster-esch te zien aan de Wierdensestraat 32, waar na de oorlog het gemeentelijk politiebureau in gevestigd werd.

Woningen Bellavistastraat
Bellavistastraat. De woningen rechts op de achtergrond, parallel aan de andere zijde van het spoor, zouden nog worden afgebroken.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Gasfabriek. Het hoge gebouw op de achtergrond, met links de zwenkkraan en rechts een gashouder, is van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel 2
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_290_05_003
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.