image/svg+xml

Wierdensestraat

Wierdensestraat

Omschrijving:Wierdensestraat. Het zicht is vanaf het begin van de Wierdensestraat op de kruising rechtdoor naar de Oude Markt, met de afslag links naar de Haven Noordzijde over het Marktplein en rechts richting de Waag.

Twentsche Bank
Wierdensestraat. Geheel rechts, op deze foto net buiten beeld, staat de Twentsche Bank aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag. De bank zou fuseren met de Nederlandse Handelmij tot Algemene Bank Nederland (ABN Bank). Aan de zijkant van dat pand is nog de gevelreclame te zien van het Assurantiebedrijf Tubantia, dat in die tijd gevestigd was in dezelfde locatie.

De Gruyter
Oude Markt. Op de achtergrond links aan de Oude Markt 2, op de rechter hoek van de Haven Noordzijde, staat het nieuwe winkelpand van De Gruyter Super. Gétes meubelen kwam op de eerste etage.

HEMA
Oude Markt. De HEMA staat er achter aan de Oude Markt 4, voor een deel nog in de steigers.

Vroom en Dreesmann (V&D) en Groenwoudt's Kijk Grijp
Oude Markt. Aan de rechterkant van de Oude Markt, echter buiten beeld, is de nieuwbouw van Vroom en Dreesmann (V&D) en Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt inmiddels afgerond aan respectievelijk de Oude Markt 1 en de Oude Markt 3.

Café de Boer
Links van het bankgebouw, aan de overkant van de straat en op de hoek van de Haven Noordzijde, staat café de Boer aan de Wierdensestraat 1, zonder bovenverdieping, in verband met geleden oorlogsschade.

Bakkersvakschool
Wierdensestraat. Links van het café stond het inmiddels afgebroken pand van de in april 1945 kapotgeschoten Bakkersvakschool aan de Wierdensestraat 3. Op het moment van de foto deed de open ruimte nog dienst als rijwielstalling. De school is inmiddels verhuisd naar de Adastraat, in de voormalige Kopschool.

Woning H.J. Uilenreef
Wierdensestraat. De woning links van de rijwielstalling werd tijdens de oorlog bewoond door H.J. Uilenreef aan de Wierdensestraat 5.

CARBO
Wierdensestraat. Links van het hoge pand met puntdak aan de Wierdensestraat 7 staat op de voorgrond, met de witte voorgevel, de voormalige vestiging van de CARBO van de heer ten Seldam, een bedrijf dat zich bezig hield met het beplakken van reclamezuilen. Voorheen zat hier o.a. een garage. Begin jaren '70 verhuisde het bedrijf van de heer ten Seldam naar de Schuttenstraat 6, in het pand van de voormalige Nederlands Hervormde Kapel. Voor de deur staat nog een melkwagen van de ACO - melkfabriek aan de Melkweg.

Bureau Ruilverkaveling
Wierdensestraat. Links van de CARBO is nog een houten hekwerk te zien als afscheiding van een open ruimte. Hier stond het voormalige gebouw Bureau Ruilverkaveling aan de Wierdensestraat 11, dat inmiddels afgebroken is. Links van dit pand stond de Rotterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 13.
Periode:1/1/1968-1/1/1969
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Oude Markt 3
Almelo, Oude Markt 4
Almelo, Wierdensestraat 1
Almelo, Wierdensestraat 2
Almelo, Wierdensestraat 3
Almelo, Wierdensestraat 5
Almelo, Wierdensestraat 7
Almelo, Wierdensestraat 11
Almelo, Wierdensestraat 13
Identifier:NL-AmlHA_290_01_002
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.