image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Winkeliers Oranjestraat
Kerkplein. Panorama. De Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, gezien vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15. Erachter is het noordelijk deel van Almelo te zien.

Hotel D. Verboom
Boddenstraat. In het pand rechts van de basiliek heeft in het verleden hotel D. Verboom gezeten aan de Boddenstraat 80, op de hoek van de Esgang.

Boerenleenbank
Oranjestraat. In het pand er rechts van, gescheiden door de Esgang, zit de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2, met de witte paneeltjes onder de ramen. Op het dak is het reclamebord 'Spaarbank' te zien.

Resink meubelen
Grotestraat. Het gebouw tegenover de Boerenleenbank aan de overkant van de straat en op de hoek van de Grotestraat, is de winkel van Resink meubelen aan de Grotestraat 2. Ze zouden later ook nog in het pand van hotel de Leeuw aan de Grotestraat 8 komen te zitten, met een groot verticaal reclamebord aan de gevel.

Fa. Joh. Bruggeman
Oranjestraat. Rechts naast de voornoemde Boerenleenbank zit de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf aan de Oranjestraat 4.

Jo Leloux, fietsen
Oranjestraat. Vervolgens komt het pand van Jo Leloux fietsen aan de Oranjestraat 6, op de hoek van de steeg, die verticaal naar boven loopt richting de Hogebeldsweg en de Lagebeldsweg.

Muziekhandel Meibergen
Oranjestraat. In het hoge pand daarnaast zit Muziekhandel Meibergen aan de Oranjestraat 12-14.

Sint Josephgebouw
Oranjestraat. Drie panden verderop, na Meibergen, is rechts in het midden het Sint Josephgebouw zichtbaar, met een plat dak en een prachtige puntvoorgevel met witte rand, met een kruis er bovenop, dat zo te zien inmiddels is weggehaald. Later werd dit gebouw de Esch, of het is inmiddels al overgegaan.

Hotel de Gouden Leeuw
Grotestraat. Het lichtgekleurde pand links onderin is hotel de Gouden Leeuw aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat.

Het Erasmus
Sluiskade Noordzijde. Het schoolgebouw links in het midden op de achtergrond, in het verlengde van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, is het Erasmus Lyceum aan de Sluiskade Noordzijde 68.

Chr. PABO Rosarium Almelo
Dokter Sillevislaan. Het lichtgrijze gebouw rechts achter het Erasmus is de Chr. Kweekschool aan de Dokter Sillevislaan 10, die later van naam is veranderd naar respectievelijk de Chr. P.A., de Chr. PABO Rosarium en Chr. PABO Windesheim.

Flats Frerikshuislaan
Frerikshuislaan. De flats daarachter, op een rij, zijn die aan de Frerikshuislaan, waarvan de laatste aan de Jan Janslaan.

Christelijk Lyceum
Noordikslaan. Het lagere gebouw links van deze flats is het Christelijk Lyceum aan de Noordikslaan 68, op de hoek van de Elsboerlaan.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Boddenstraat 80
Almelo, Dokter Sillevislaan 10
Almelo, Elsboerlaan
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 2
Almelo, Grotestraat 8
Almelo, Hogebeldsweg
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Lagebeldsweg
Almelo, Noordikslaan 68
Almelo, Oranjestraat 12-14
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Almelo, Sluiskade Noordzijde 68
Identifier:NL-AmlHA_289_02_058
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.