image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Buurt Aalderinkshoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Het zicht is onderaan op de punt van de buurt Aalderinkshoek, met als grens de Aalderinkssingel en de Wierdensestraat. De Aalderinkssingel loopt links onderaan schuin naar boven richting de Wierdensestraat.

Flats Valeriusstraat
Valeriusstraat. Onderin links staan ter hoogte van de Aalderinkssingel de vijf flats aan de Valeriusstraat.

Waterschapsgebouw
Apollolaan. Daar net boven staat het waterschapsgebouw aan de Apollolaan, op de hoek van de Valeriusstraat.

Postiljon Motel
Aalderinkssingel. Het lichte gebouwencomplex daar rechts naast is het Postiljon Motel aan de Aalderinkssingel 2, met eromheen gelegen het hertenkamp. Aan de voorkant was tevens een Shell tankstaton gelegen aan de Aalderinkssingel, evenals een bijkantoor van de ABN Bank.

Egbert ten Catepark
Wierdensestraat. Rechts van het motel, aan de overkant van de Wierdensestraat ligt het Egbert ten Catepark (Egbert ten Cateplantsoen), op de hoek van de Egbert ten Catelaan. Rechts daarvan en erachter bevindt zich de gemeentelijke Begraafplaats 't Groenedael (v/h Algemene begraafplaats), die aan de andere zijde grenst aan de Willem de Clercqstraat.

Buurt Kerkelanden
Links van de Aalderinkssingel, tot aan de spoorlijn bevindt zich de buurt Kerkelanden, ook met als bovengrens de Wierdensestraat, die links bovenin via de verkeerstunnel onder het spoor doorloopt richting het centrum.

Flats Schaepmanlaan
Schaepmanlaan. Links onderin zijn drie van de vijf flats te zien aan de Schaepmanlaan, die tevens aan de andere zijde grenzen aan de Aalderinkssingel. Al deze flats, ook de niet zichtbare ter hoogte van de spoorwegovergang in de Aalderinkssingel, zijn inmiddels afgebroken.

Flats hofjes Kerkelanden
Ook de vijf korte flats aan de kopse kant van de vijf hofjes, die alle uitkomen in de Troelstralaan, zijn inmiddels afgebroken. De Troelstralaan loopt beneden, vanaf de eerste flat van rechts aan de Schaepmanlaan naar boven. De vijf flats zijn te zien aan de rechter zijde van de Parallelweg, die parallel aan het spoor schuin naar boven loopt. De Troelstralaan rechts van de Parallelweg, ook enigszins parallel, is als een soort visgraat, met links en rechts de hofjes, waarbij het hier m.b.t. de locatie van de korte flats gaat om de eindpunten van de linker hofjes, ter hoogte van de Parallelweg. De Troelstralaan loopt vervolgens parallel aan de rechts ervan gelegen Thorbeckelaan naar boven, de Thorbeckelaan die beneden vanaf de kruising met de Aalderinkssingel begint, ter hoogte van de Apollolaan.

Buurt Rohof
Het met bomen begroeide gebied rechts van de Wierdensestraat, tussen de twee kruisingen van de Wierdensestraat, met respectievelijk de Egbert ten Catelaan en de bovenliggende Rohofstraat, is de buurt Rohof tot aan de Almelose Aa. Dit geldt ook nog voor de villa's, die binnen de voornoemde kruisingen vallen, aan de linkerzijde van de Wierdensestraat.

(Auteur: Foto Studio Haarhuis Ootmarsum)
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Apollolaan
Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Parallelweg
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Schaepmanlaan
Almelo, Thorbeckelaan
Almelo, Troelstralaan
Almelo, Valeriusstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_277_07_002
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.