image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Maison Dhert
Grotestraat Zuid. Het witte pand links op de hoek, gezien vanaf de Bavinkstraat, is banketbakker Maison Dhert gevestigd aan de Grotestraat 166, die daar de tearoom en winkel had. Aan de overkant van de Grotestraat gaat de Bavinkstraat over in de Holtjesstraat.

Bakkerij Maison Dhert
Bavinkstraat. In het lagere witte pand aan de Bavinkstraat 1a, net voor de winkel van Dhert, zat de bakkerij van de banketbakker, met het witte bestelbusje voor de deur.

AMA
Bavinkstraat. Links op de voorgrond zat voorheen auto-onderdelen grossierderij AMA aan de Bavinkstraat (A.M.A. Almelo)., dat omstreeks 1965 door een brand verwoest werd.

Assortishop
Grotestraat. In het pand aan het eind rechts aan de Grotestraat 162, op de hoek met de Bavinkstraat, hebben in de loop der jaren diverse zaken gezeten, o.a. de Crysler-Simca garage Voskamp, omstreeks 1978 Adolfs, in de jaren '80 de babyspeciaalzaak Bebinella, een Expertwinkel, Partycash (cash & carry) en als laatste de Assortishop.

Winkeliers Holtjesstraat
De Bourgondiër
Holtjestraat. Achter de winkel van Dhert, met de rode overkapping, zit horecagelegenheid De Bourgondiër aan de Holtjesstraat.

Snackbar Antalya
Holtjesstraat. In het hoge pand rechts van De Bourgondiër zit snackbar Antalya aan de Holtjesstraat, tevens een grillrestaurant. Daarvoor zat hier de Israëlische Snack - Grillroom Shalom. Voor die tijd was het een drankenhandel en omstreeks 1974 heeft hier nog een wasserette met zelfbediening gezeten.

Kapper Frontroth
Holtjesstraat. In het rechtergedeelte van het voornoemde pand zat omstreeks dezelfde tijd kapper Frontroth.

Seth's Hairline Kapsalon
Holtjesstraat. De kapper op de hoek, tegenover de snackbar, is Seth's Hairline Kapsalon aan de Grotestraat, op de hoek van de Holtjesstraat. Voor de oudgedienden: in het verre verleden heeft hier W. Steunenberg tricotages gezeten.
Periode:1/1/1998-1/1/1999
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Roos
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat 1a
Almelo, Grotestraat 162
Almelo, Grotestraat 166
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_268_13_005
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.