image/svg+xml

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Almelose Aa
Luchtfoto. Nieuwstraat Kwartier. Onder het spoor, de Burgemeester Raveslootsingel en de Nieuwe Sligtestraat loopt de Almelose Aa in een kronkel onderaan naar boven en vormt tevens de afscheiding van de wijk Nieuwstraat Kwartier, links van de Aa, met de wijk Wierdense Hoek rechts ervan, beide wijken aan de overkant van het spoor. Rechts van de Aa bevindt zich langs het spoor, tot aan de spoorwegovergang aan de Aalderinkssingel de buurt Dijkstraat en omgeving.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Het industrieterrein links, met de witte ronde gashouder, is het gemeentelijk GEW-bedrijf COGAS aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg, de straat die links in beeld vanaf de Nieuwe Sligtestraat, onderaan bij het spoor, naar boven loopt en uitkomt in de Rohofstraat.

Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM of LTM)
Veldkampsweg. Links van de Veldkampsweg bevindt zich het fabriekscomplex van de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTM of LTM) aan de Veldkampsweg, met de rode geschakelde puntdaken.

Woningen Nieuwe Sligtedwarsstraat
Nieuwe Sligtedwarsstraat. Net boven het spoor en direct rechts van de Almelose Aa bevindt zich nog een voormalig woongebied, dat onderaan omsloten wordt door de Nieuwe Sligtestraat, die parallel aan het spoor loopt en rechts van dit gebied door de Bellavistastraat, net voorbij het arbeidsbureau. Aan de straat, die in dit gebied vanaf de Nieuwe Sligtestraat onderaan naar boven loopt, rechts parallel van de Almelose Aa, is de Nieuwe Sligtedwarsstraat, met een flink aantal woningen, die inmiddels alle verdwenen zijn.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Poulinkdwarsstraat. Vlak voor het einde van deze Sligtedwarsstraat, die dood liep, is nog de afslag rechts naar de woningen aan de inmiddels verdwenen Poulinkdwarsstraat te zien, die richting de Bellavistastraat, vervolgens weer uitkomt in de Nieuwe Sligtestraat, onderaan bij het spoor. Het is de plaats waar voorheen een spoorwegovergang in de Poulinkstraat liep, de straat die tegenwoordig nog aan een kant van het spoor loopt. Ook meer naar links, aan de voornoemde Veldkampsweg, was een spoorwegovergang, naar de Tuinstraat, die toen nog doorliep naar het spoor. (Sesastraat)

Appartementencomplex de Swanehof
Op de voorgrond onderaan staan respectievelijk van links naar rechts appartementencomplex de Wingerd en appartementencomplex de Swanehof.

Belastingkantoor
Poulinkstraat. Rechts ervan, op de hoek van de Poulinkstraat staat het voormalige belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Swanehof
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Wingerd
Identifier:NL-AmlHA_256_07_016
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.