image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is vanaf de spoorlijn onderaan op een bedrijvengebied in de binnenstad ter hoogte van station Almelo, omringd door respectievelijk het Stationsplein onderaan, links de Egbert Gorterstraat, boven door de Haven Noordzijde, rechts de Werf en rechts onderin door de Wierdensestraat. Precies in het midden onderaan liep in het verleden de spoorwegovergang Wierdensestraat over het spoor, die toen vervangen is door de verkeerstunnel onder het spoor, rechts onder ons, net buiten beeld.

N.V. Van Heek-Scholco
Brand
Haven Zuidzijde. Het grote vierkante fabriekscomplex rechtsboven, met het roestige dak is van de N.V. Van Heek-Scholco, dat inmiddels, hier zichtbaar, door een grote brand is getroffen aan de voorkant van het pand aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat. Het pand zou later worden afgebroken, waarna een complete stadsvernieuwing op deze plek zou plaatsvinden, maar ook links ervan en niet te vergeten het nu nog rechts gelegen busstation de Werf, dat volledig opgeheven zou worden en verplaatst naar de Wierdensestraat.

Carpet Land en de Praxis
Haven Zuidzijde. Daar links van de textielfabriek zijn op het moment twee winkels gevestigd t.w. Carpet Land aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat en de Praxis aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Egbert Gorterstraat.

KwikFit Autoservice
Net onder de Praxis, grenzend aan de parkeerplaats van het Twentheplein, in het gedeelte met het lichtkleurige vierkante dak, zit de KwikFit Autoservice.

Twenthe Centrum
Twentheplein. Linksonder, grenzen aan de parkeerplaats, staat het voormalige bedrijvencomplex van de Stoomspinnerij Twenthe, dat volledig getransformeerd zou worden in een bedrijvencentrum.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, De Werf
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_256_07_010
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.