image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Landgoed Huize Almelo
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht vanaf de Hofstraat, onderaan in beeld, op de binnenstad. Rechts op de voorgrond bevindt zich het Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1. Net daarboven staat de Grote Kerk aan het Kerkplein 15.

Winkeliers Grotestraat Noord
Grotestraat. Links onderin loopt vanaf de Grotestraat Zuid en de Oude Markt de Grotestraat Noord schuin naar boven richting de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78.

Woningen en appartementen Hagengracht
Hagengracht. Links van de Grotestraat lopen respectievelijk de Hagengracht en de Hoven parallel, met de inmiddels daar gerealiseerde nieuwbouw van woningen en appartementen.

Busstation de Werf
De Werf. Geheel links en evenwijdig aan de linker rand van de foto loopt de Haven Noordzijde vanaf het busstation aan de Werf, links in het midden van de foto., met nog net zichtbaar daaronder het pand van C&A aan het Marktplein 51.

Bedrijvencentrum Het Baken
Brugstraat. Bouw. Links bovenin op de grote vierkante groenstrook aan het begin van de Brugstraat zou in de loop van de tijd een start gemaakt worden met de nieuwbouw van het Bedrijvencentrum Het Baken aan de Brugstraat, op de hoek van de Boddenstraat,

Politiebureau het Baken
Het Baken. Direct onder de groenstrook bevindt zich de achterzijde van het politiebureau aan Het Baken, met daarvoor het stadhuis aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van Het Baken. Rechts van deze panden en de groenstrook is de Boddenstraat te zien.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Hoven
Almelo, De Werf
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hagengracht
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Hofstraat
Identifier:NL-AmlHA_256_07_008
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.