image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Markt
Weekmarkt
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is linksonder op het Marktplein en het onderliggende Waagplein, waar op dat moment een weekmarkt wordt gehouden.

C&A
Marktplein. Links aan het Marktplein staat C&A aan het Marktplein 51, met ervoor nog de Kloosterhofflat aan het Kloosterhofpad.

Winkeliers de Werf
De Werf. Tussen de Kloosterhofflat en het pand van C&A én aan de andere zijkant van C&A bevinden zich de donker gekleurde overkappingen, met de winkels aan de Werf en een uitzendbureau.

Busstation de Werf
De Werf. Deze winkels en de achterzijde van C&A grenzen aan het achterliggende busstation de Werf. De Werf gaat boven het busstation, vanaf de afslag rechts naar het Baken, naar boven over in de Haven Noordzijde.

Woningen en appartementen Hagengracht en de Hoven
Hagengracht. Boven het Marktplein, in het verlengde ervan, zijn aan de Hagengracht en de er linksboven van gelegen woningen en appartementen aan de Hoven inmiddels gerealiseerd, t.w. het gebied ten westen van de Hagengracht, aan de bovenkant grenzend aan het stadhuis aan het Stadhuisplein.

Winkeliers Grotestraat Noord
Grotestraat. Rechts van het Marktplein loopt vanaf onderaan in het midden de Grotestraat naar boven richting de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, rechtsboven.

Winkeliers Oude Markt
Oude Markt. Onderaan loopt de Oude Markt tussen V&D en de Hema door en gaat links, voorbij de afslag naar de Waag, over in de Wierdensestraat. Naar rechts toe gaat de Oude Markt vanaf de Grotestraat over in de Hofstraat.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. De groene long rechts boven de Hofstraat is Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Werf
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hofstraat
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_256_07_002
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.