image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijventerrein Dollegoor
Luchtfoto. Noorderkwartier. Op de voorgrond bedrijventerrein Dollegoor, onderdeel van het Noorderkwartier. Het Noorderkwartier met het bedrijventerrein wordt aan de bovenkant afgeschermd door de spoorlijn Almelo-Deventer, die in het midden, vanaf rechts naar links schuin naar boven loopt richting station Almelo.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
De visvijver in het midden, tussen de twee spoorlijnen in, is van de Almelose Hengelsport Vereniging Vislust, waar links de spoorlijn Almelo-Mariënberg langsloopt, weer parallel aan het Overijssels kanaal en vervolgens onderaan via de spoorbrug over het Twentekanaal loopt. Het adres van de vereniging is Slachthuiskade 50. De eerste ledenvergadering werd gehouden op 1 juli 1934 in het café van Koopman aan de Boompjes. Op de tweede bijeenkomst waren al vijftig hengelaars aanwezig.

Brug Schuilenburgsingel
In het midden van het Overijsselskanaal zijn voorbereidende werkzaamheden te zien ten behoeve van de aanleg van de toekomstige brug over het Overijssels kanaal in de nog aan te leggen Schuilenburgsingel (Dollegoorbrug). Links van de brug zal de singel overgaan in de Bleskolksingel. Vanaf de brugwerkzaamheden, in een rechte lijn naar rechts, is tevens te zien dat het viaduct onder de spoorlijn Almelo-Deventer inmiddels ook in aanbouw is.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Boven de spoorlijn Almelo-Deventer ligt de wijk Wierdense Hoek, met direct op de voorgrond de buurt Aalderinkshoek.

Flats Sibeliusstraat
Sibeliusstraat. Op de achtergrond rechts staan de drie flats aan de Sibeliusstraat 12-hoog (torenflats). Thans 2022 staat er nog slechts van overeind.

Flats Mozartstraat
Mozartstraat. Achter de flats aan de Sibeliusstraat staan de vier flats aan de Mozartstraat, met op de achtergrond het landgoed Bellinckhof aan de Wierdensestraat 208.

Bejaardentehuis Hoog Schuilenburg
Beethovenlaan. Links van de beide voornoemde groepen flats staat nog het bejaardentehuis Hoog Schuilenburg aan de Beethovenlaan 1, met toen nog de flat 10-hoog, die overigens inmiddels alweer is afgebroken ten behoeve van nieuwbouw op deze plek en nog er voor.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bleskolksingel
Almelo, Schuilenburgsingel
Almelo, Slachthuiskade
Identifier:NL-AmlHA_255_10_059
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.