image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Het zicht is op de voorgrond op een gedeelte van de Wierdense hoek, met onderaan de horizontaal lopende Wierdensestraat richting de verkeerstunnel onder het spoor, links net buiten beeld. Rechts van de spoorlijn is de buurt Dijkstraat en omgeving te zien, evenals het gebied links boven de Wierdensestraat, dat de buurt Rohof en omgeving heet. In het midden linksonder loopt de Rohofstraat naar boven, die in het midden uitkomt in de Nieuwstraat.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. Links onderin, met de fabriekspijp, bevindt zich de klokkenfabriek Warmink (WUBA) aan de Parallelweg.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Halverwege het traject naar boven van de voornoemde Rohofstraat, vanaf de brug over de Almelose Aa, begint de wijk Nieuwstraat Kwartier. Direct daarna staat aan de linkerkant, op de hoek van de afslag links naar de Veldkampsweg, het kantoor van het GEW-bedrijf, met verderop de witte gasbol aan de Veldkampsweg. Deze is links halverwege het midden nog te zien is.

Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM of LTM)
Veldkampsweg. Aan de andere kant van de Veldkampsweg is het fabriekscomplex van de Leeuwarder Textiel Maatschappij (ELTEM of LTM) te zien, op de hoek van de Knoopshöfte, aan de achterkant grenzend aan de straat Achter de Molen.

Vinkenplein
Vinkenstraat. In het midden, rechts van de voornoemde omhooglopende Rohofstraat, is het Vinkenplein nog te zien, met een gekruist looppad in het midden. Rechts ervan is de Vinkenstraat, met links ervan, in een ronde bocht, de Spechtsstraat. De Braakweg loopt er onder langs.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Braakweg
Almelo, Dijkstraat
Almelo, Nieuwstraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Spechtstraat
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Vinkenstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_255_10_046
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.