image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Binnenstad. Links van de spoorlijn en onderaan grenzend aan het kanaal Almelo-Nordhorn is het zicht op de wijk Binnenstad, met het centrum van Almelo.

ABTB
Haven Zuidzijde. Het witte hoge pand onderaan in het midden is van de ABTB aan de Haven Zuidzijde, dat toen direct grensde aan het stationsemplacement. Ervoor loopt het Overijssels kanaal, met links onderin de aftakking en begin van het kanaal Almelo-Nordhorn.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Het zwarte vierkante fabriekscomplex linksboven van de ABTB is het Java-complex van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate, met daarachter nog het complex Holland aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Daar weer boven is het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco te zien aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Rechts van Van Heek-Scholco staat de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat, t.w. het lichte gebouw.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Daar boven is het lichte hoge gebouw van de Belastingdienst te zien aan de Burgemeester Raveslootsingel. Wat daar opvalt is, dat deze singel niet verder doorloopt, dan tot net voorbij het belastingkantoor en vervolgens eindigt met een afslag naar links in de Poulinkstraat. De doortrekking van de singel langs het spoor zou later in fases plaatsvinden, eerst tot de Zuiderstraat en tot slot naar het eindpunt bij de Violierstraat.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Rechts van de spoorlijn ligt de wijk Wierdense Hoek. De bovenkant van de wijk grenst aan de Almelose Aa, direct onder de witte gasbol aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg, met de bebossing ervoor. De buurt daar, tot vlak langs het spoor, tot aan de spoorwegovergang aan de Aalderinkssingel, heet de Dijkstraat en omgeving. Rechts ervan is de Kerkelanden, met daarweer achter, uiterst rechts, het begin van de Aalderinkshoek. De Wierdensestraat loopt van rechts naar links, enigszins schuin, onder het spoor door richting het centrum.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Dijkstraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_255_10_025
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.