image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Het zicht is op de punt van de Wierdense Hoek, rechts ingesloten door het Nieuwstraatkwartier aan de rechterzijde van de Almelose Aa en bovenaan de foto door de spoorlijn.

Beeklustpark
Jan Wiegerslaan. De rechthoekige bebossing, met links een bobbel, is het beeklustpark aan de Jan Wiegerslaan 23.

Stadsboerderij Beeklust (kinderboerderij)
Ledeboerslaan. Aan de bovenkant van dit oord bevindt zich de Stadsboerderij Beeklust (kinderboerderij) aan de Ledeboerslaan 3.

Flats Rombout Verhulstlaan
Rombout Verhulstlaan. Daarachter (boven) nog de rij flats aan de Rombout Verhulstlaan. Parallel aan deze laan loopt rechts ervan naar beneden de Berlagelaan, met aan de rechterkant van deze straat een viertal flats.

Winkelcentrum Vincent van Goghplein
Vincent van Goghplein. Aan het eind van die flats, bij het winkelcentrum Vincent van Goghplein, gaat de straat over in de Windmolenbroeksweg en komt beneden van de wijk uit in de Windmolenbroek, dat op dat moment nog weiland is.

Mixed Hockey Club Almelo
Willem de Clercqstraat. Links van het begin van de Berlagelaan, schuin naar boven, bevindt zich het sportterrein van de Mixed Hockey Club Almelo aan de Willem de Clercqstraat 97, dat grenst aan de gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael, de open plek in de bebossing. Vanaf het Beeklustpark loopt in een slinger schuin naar beneden de Nieuwe Gravenweg, die links onderin uit beeld verdwijnt. Links van dit Beeklustpark loopt er nog een weg, t.w. de Oude Wierdenseweg, die flauw links schuin weg loopt naar beneden en links in het midden uit beeld verdwijnt.

Flats Mozartstraat
Mozartstraat. Op de achtergrond links, ter hoogte van de vier flats aan de Mozartstraat, loopt de Wierdensestraat voorlangs.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Berlagelaan
Almelo, Jan Wiegerslaan 23
Almelo, Ledeboerslaan 3
Almelo, Mozartstraat
Almelo, Nieuwe Gravenweg
Almelo, Oude Wierdenseweg
Almelo, Willem de Clercqstraat 97
Identifier:NL-AmlHA_255_10_013
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.