image/svg+xml

Wijk 11 De Riet

Wijk 11 De Riet

Omschrijving:Wethouder E. van Dronkelaarplein
Luchtfoto. De Riet. Een overzicht van de wijk de Riet, met in het midden op de voorgrond het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Het zicht is geheel onderaan op de Bornsestraat die horizontaal loopt. Boven het ovaalvormige plein begint de Rietstraat, met de twee langgerekte plantsoenen ertussen.

Ambachtsschool
Veldkersstraat. Daar aan het eind staat oude ambachts- en textielschool aan de Veldkersstraat 2, op de hoek van de Rietstraat.

Algemeen Technische School (ATS)
Veldkersstraat. Na de invoering van de Mammoetwet in 1968 werd de naam van de school gewijzigd in Algemeen Technische School (ATS), t.w. een lagere technische school met lto.

Rietschool
Violierstraat. Daar weer iets boven, het langwerpige pand aan de Violierstraat 81, staat de voormalige Rietschool. (ulo / Rietmavo) Bovenlangs loopt de spoorlijn.

Bierbrouwerij Hagedoorn en Kirchmann
Bornerbroeksestraat. Rechts op de achtergrond, net boven de Sint Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat 160 en net onder het spoor, staat het gebouw van de voormalige bierbrouwerij van Hagedoorn en Kirchmann. deze is opgericht in 1873 en gesloten in 1934. Omstreeks 1946 is het gesloopt. Op deze plek zou later in de tijd het woonzorgcentrum de Koppel aan de latere Brouwerijstraat 1 gebouwd worden.

Koningin Julianaschool
Dahliastraat. Linksonder de Sint Egbertuskerk, het langwerpige lage gebouw, is de Koningin Julianaschool aan de Dahliastraat 9. De school werd van 1866 tot 1951 bestuurd door de Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Almelo en was de tweede christelijke school.
Trefwoord:Ambachtsschool;, Luchtfoto, Mavo
Periode:18/7/1946
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Auteur:Foto KLM
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornerbroeksestraat 160
Almelo, Bornsestraat
Almelo, Brouwerijstraat 1
Almelo, Dahliastraat 9
Almelo, Rietstraat
Almelo, Veldkersstraat 2
Almelo, Violierstraat 81
Almelo, Wethouder E. van Dronkelaarplein
Identifier:NL-AmlHA_254_06_037
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.