image/svg+xml

Winkeliers Bornerbroeksestraat

Winkeliers Bornerbroeksestraat

Omschrijving:Bornerbroeksestraat. De Bornerbroeksestraat in de begin jaren tachtig, met rechts de afslag naar de Kolkstraat direct voorbij de Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat 19.

Haarhuis Lucia
Bornerbroeksestraat. Links op de voorgrond, voorbij het woonhuis, is de winkel van Haarhuis Lucia gevestigd aan de Bornerbroeksestraat, ter hoogte van de afslag naar de Kolkstraat.

Freek Broekhuis
Bornerbroeksestraat. In de twee panden daar rechts van is Freek Broekhuis gevestigd met zijn meubelzaak aan de Bornerbroeksestraat 28. Oorspronkelijk had hij zijn meubelzaak aan de Adastraat 41. Later werd deze locatie het magazijn met opslag. Daar heeft ook destijds een fikse brand gewoed. Hiervan zijn tevens foto's voorhanden.

Hubo
Veenstra doe het zelf centrum Almelo
Bornerbroeksestraat. Naast de meubelzaak is de Hubo gevestigd aan de Bornerbroeksestraat 28b. Op deze locatie zat ooit garage J. Boessenkool. Het is tevens een verkoophal van gebruikte goederen geweest. Tegenwoordig, alweer jarenlang, is hier De Erotheek (28a) gevestigd en Coffeeshop Jemig de Pemig.

Kees de Putter
Bornerbroeksestraat. Aan de rechterzijde, midden in de splitsing naar de Kolkstraat, zat het FINA-tankstation van Kees de Putter in de jaren zeventig. Het tankstation is inmiddels verdwenen.

Kroeskop Schilders
Bornerbroeksestraat. Rechts op de achtergrond op de andere hoek van de Kolkstraat is de reclamebelettering van het familiebedrijf Kroeskop Schilders nog te zien.

Kolkschool
Bornerbroeksestraat. Rechts op de voorgrond, achter de omheining, staat de Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat 19, op de hoek van de Kolkstraat.
Trefwoord:meubelzaak, School, Schilder, hout
Periode:1/1/1982-1/1/1983
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornerbroeksestraat 28a
Almelo, Bornerbroeksestraat 19
Almelo, Bornerbroeksestraat 28
Almelo, Kolkstraat
Identifier:NL-AmlHA_253_07_066
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.