image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Definitieve afsluiting Oude Markt
Oude Markt. De bouw van het winkelcentrum De Galerij staat op stapel en de straat zou binnenkort definitief worden afgesloten. De straatnaam tussen Vroom en Dreesmann (V&D) aan de linkerzijde en rechts Duthler mode en de HEMA heet, sinds dat beide grootwinkelbedrijven hier gevestigd zijn in de jaren zestig, de Oude Markt. Voor die tijd noemde men het de Markt, tezamen met het gebied rond de huidige Waag en Waagplein.

Oorspronkelijk Oude Markt over marktplein
Daarvoor was het in feite het verlengstuk vanaf het begin van de Wierdensestraat 2 ter hoogte van de oude Ledeboer Bank (later Twentsche Bank), dat over het marktplein liep tot de toenmalige T-splitsing bij de Grotestraat ter hoogte van het oude raadhuis aan de Grotestraat 80.

Winkelcentrum De Galerij
Bouw
Op de plaats van de Oude Markt zou vanaf 1990 een nieuw overdekt winkelcentrum verrijzen, t.w. De Galerij, met een toekomstige ingang aan het Centrumplein, het dan herbenoemde gedeelte van het Marktplein. De andere ingang zou aan de Hofstraat komen, het gedeelte van de straat dat vanaf de ingang tot het Schouwburgplein herbenoemd zou worden in Koornmarkt. De bestaande ingangen van V&D Oude Markt 1, Duther mode Oude Markt 2 en de Hema aan de Oude Markt 4 zouden in De Galerij worden geïntegreerd.

Winkeliers Koornmarkt
De foto is genomen vanaf het begin van de Hofstraat, op de kruising met de Grotestraat, zoals de Hofstraat richting het Schouwburgplein toen nog heette. Na de voltooiing van de bouw van het winkelcentrum de Galerij zou de naam voor dit gedeelte van de Hofstraat én het Oude Markt-gedeelte tot aan de ingang van het nieuwe winkelcentrum aangepast worden in Koornmarkt.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Centrumplein
Almelo, De Galerij
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hofstraat
Almelo, Koornmarkt
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Oude Markt 3
Almelo, Oude Markt 4
Identifier:NL-AmlHA_250_07_034
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.