image/svg+xml

Dr. van Voorthuysenschool

Dr. van Voorthuysenschool

Omschrijving:Winkelsteeg. De Dr. van Voorthuysenschool is sinds de begin jaren zestig gevestigd in een nieuwbouwpand aan de Winkelsteeg 6, t.w. een school voor BLO-onderwijs,

Ontwerp
Winkelsteeg. De school is ontworpen door architect Jan Schotel uit Amsterdam. De klaslokalen zijn in een hoefijzervorm om een centrale schoolweide gebouwd. De school was tevens voorzien van een gymnastieklokaal, met daarnaast nog een mini-kinderboerderij. Het hoofd van de school was de heer H. Siebelink. De school heeft daarvoor, vanaf 1929 ruim dertig jaar op de bovenetage van het badhuis aan de Hofstraat gezeten, t.w. het gebouw van de voormalige Rijks HBS.

1985
SBO De Oosteres
Winkelsteeg. In het jaar 1985 werd de naam van de school veranderd in SBO De Oosteres, vernoemd naar de buurt waar de school staat. SBO staat voor speciaal basisonderwijs.

1998
Fusie. In het jaar 1998 fuseerde de SBO De Oosteres met de Hooiweide aan de Catharina van Renneslaan.

2017
SBO De Welle
Winkelsteeg. Na een fusie tussen SBO de Rank aan de Thorbeckelaan 186, SBO de Oosteres en SBO de Toermalijn aan de Bosrand 6 in 2017 was de planning, om in de tweede helft van 2019 in een vernieuwde locatie aan de Winkelsteeg 6, met een capaciteiten van ongeveer 240 leerlingen, de heropening te realiseren. De naam van de school werd SBO De Welle.

St. Radboudschool
Sluiskade Zuidzijde. De oorspronkelijke Dr. van Voorthuysenschool bevond zich naast de St. Radboudschool aan de Sluiskade Zuidzijde.
Trefwoord:Scholen;
Periode:6/2/1986
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Almelo, Winkelsteeg 6
Identifier:NL-AmlHA_250_07_005
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.