image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Zuidelijke binnenstad
Luchtfoto. Binnenstad. Het zicht is op het zuidelijke deel van de wijk Binnenstad, links omsloten door de spoorlijn en onderaan, buiten beeld, door de Zuiderstraat, een deel van de Bornerbroeksestraat en de Bornsestraat. De bovengrens is het kanaal Almelo-Nordhorn, dat bovenaan horizontaal wegloopt.

Appartementencomplex Swanehof
Swanehof. Links onderin staat het langgerekte appartementencomplex Swanehof aan de Swanehof, dat tevens grenst aan de Van Rechteren Limpurgsingel, die er links van richting station Almelo loopt. Er net boven staat het voormalige belastingkantoor op de hoek van de Poulinkstraat.

Almelose Aa
Sesastraat. Nog onder het appartementencomplex Swanehof, ter hoogte van de onderkant van het voormalige pand van dansschool Veenstra, toen nog aan de Tuinstraat, begint nu de nieuw benoemde Sesastraat richting de afslag naar de Bongerd. Vanaf de Bongerd gaat de Sesastraat schuin naar boven over in de Tuinstraat en komt uit bij de brug in de Holtjesstraat. Boven dit gehele traject loopt parallel erboven de zwart gekleurde Almelose Aa, die links onder het spoor en de singel richting de Aastraat loopt in het Rohof.

Wijk 12 Noorderkwartier
Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Haven Noordzijde. Het grote fabriekscomplex linksboven in het midden met de rode daken is Indïë van de Koninklijke-Nijverdal-Ten Cate, waar op dat moment gedeeltelijk waarschijn Nicolon zit aan de Haven Noordzijde en de Sluiskade Noordzijde.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Sesastraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_237_06_013
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.