image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Stationsemplacement
Luchtfoto. Binnenstad. Het Stationsemplacement van station Almelo, met daarboven de wijk Binnenstad, dat tevens links omsloten wordt door het kanaal Almelo-Nordhorn, dat naar boven loopt vanaf het Overijssels kanaal, linksonder nog in beeld. Links boven en links van het kanaal Almelo-Nordhorn bevindt zich de wijk Sluitersveld.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Egbert Gorterstraat. De braakliggende zandplaat linksboven station Almelo was de plek van de inmiddels afgebroken fabriekscomplexen Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Op deze plek zou de nieuwe rechtbank Overijssel, locatie Almelo worden gebouwd.

ABTB
Haven Zuidzijde. Het witte hoge gebouw links van de zandplaat is van de coöperatieve ABTB, dat eveneens nog zou worden afgebroken.

Nieuwbouw Haven Zuidzijde
Haven Zuidzijde. Rechts van de Egbert Gorterstraat op het voormalige terrein van de voormalige N.V. Van Heek-Scholco wordt nog intensief gebouwd aan de diverse appartementen en winkelcentra, zoals de Havenpassage, Albert Heijn aan de Rosa Luxemburgstraat 1 en de nieuwe parkeergarage Havenpassage.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. Bovenin bevindt zich de groene long van Almelo, t.w. het Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee 1.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Kerkelanden. Onder het spoor bevindt zich de wijk Wierdense Hoek, oftewel de buurten Kerkelanden en daaronder, vanaf de Aalderinkssingel de Aalderinkshoek.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Rechtsonder loopt de Wierdensestraat met een afbuiging via de verkeerstunnel Wierdensestraat naar het centrum, waarbij goed te zien is, dat de wierdensestraat in het verleden rechtdoor liep over het spoor met een spoorwegovergang.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. Rechtsonder, links van de schoorsteenpijp, staat het fabrieksterrein van klokkenfabriek Warmink aan de Paralleweg.

Almeline Glas
Het complex links van de klokkenfabriek aan de Parallelweg, op de hoek van de Dijkstraat is van Almeline Glas. Zowel het complex van Warmink, als dat van Almeline Glas zouden later in de tijd nog worden afgebroken ten behoeve van de nieuwbouw op deze plek van het ROC Twente aan de Wierdensestraat.
Trefwoord:Spoorwegen/Stations, Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Brugstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_237_06_012
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.