image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Kruising Van Rechteren Limpurgsingel en Sluitersveldssingel
Luchtfoto. Noorderkwartier. Op de voorgrond, voor de Van Rechteren Limpurgsingel, die in het midden boven horizontaal langsloopt, ligt de wijk Noorderkwartier. In het midden loopt de Sluitersveldssingel, via de kruising met de Van rechteren Limpurgsingel, naar boven.

Parkweg en omgeving
Tijhofslaan. Linksonder, onder en boven de langwerpige groenstrook met bebossing, loopt de Tijhofslaan schuin naar boven. Op de groenstrook bevond zich in het verre verleden erve Vrielink, t.w. de Vrielinksboerderij, waar de rechts naar boven lopende Vrielinkslaan, richting de Vriezenveenseweg, naar vernoemd is.

Bejaardentehuis de Klokkenbelt
Vriezenveenseweg. Rechtsonder staat het bejaardentehuis de Klokkenbelt aan de Vriezenveenseweg.

Eugeria
Ootmarsumsestraat. Aan de overkant van de Vriezenveenseweg, op de hoek van de Ootmarsumsestraat staat verpleeginrichting Eugeria. Daar linksboven, aan de Roskamstraat, ter hoogte van de voornoemde kruising, vindt een grote verbouwing / nieuwbouw plaats.

Sint Paul LTS
Sluitersveldssingel. Haghoek. Links van de bouwput, aan de overkant van de Sluitersveldssingel, staat de voormalige Sint Paul LTS aan de Sluitersveldssingel 2, op de hoek van de Vriezenveenseweg. De school diende de laatste jaren als sublocatie van de Pius. Het gebouw is in 2008 gesloopt en heeft plaats moeten maken voor nieuwbouw van de school PRO Erasmus, de opvolger van 't Heetveld.

Wijk 13 Sluitersveld
Luchtfoto. Sluitersveld. Boven Eugeria, rechts en boven de Van Rechteren Limpurgsingel, ligt het zwembad het Sportpark aan de Sluiskade 126.

Textielfabriek Hedeman
Fabrieksstraat. Boven het zwembad is nog het voormalige fabriekscomplex van Textielfabriek Hedeman te zien aan de Fabrieksstraat, ter hoogte van de Ootmarsumsestraat. Rechts grenst het complex aan het kanaal Almelo-Nordhorn.

Wijk 18 Schelfhorst
Luchtfoto. Schelfhorst. Links van het Sportpark, nog voorbij de flats aan de Sluitersveldsingel, ligt het Schelfhorstpark in de wijk Schelfhorst.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde 126
Almelo, Sluitersveldssingel
Almelo, Van Rechteren Limpurgsingel
Almelo, Vriezenveenseweg
Identifier:NL-AmlHA_237_06_009
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.