image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Spoorlijn
Luchtfoto. Binnenstad. Overzicht van de binnenstad, onderaan omsloten door het kanaal Almelo-Nordhorn centrum Almelo en rechts door de spoorlijn. Bovenin, voorbij de zuidelijke binnenstad ter hoogte van de Zuiderstraat en een gedeelte van de Bornsestraat, begint daarboven de Riet.

Station Almelo
Stationsplein. Net boven het spoorwegemplacment, rechtsonder in beeld, bevindt zich het stationsgebouw van station Almelo.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Egbert Gorterstraat. Links van het stationsgebouw bevindt zich de rechtbank Overijssel, locatie Almelo aan de Egbert Gorterstraat 5, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Jachthaven Almelo Centrum
Haven Noordzijde. Onder de rechtbank, onderaan in het midden, bevindt zich de nieuwe Jachthaven Almelo Centrum aan de Haven Noordzijde 67, ter hoogte van de Grenzen en de Havenkade.

Kanaal Almelo-Nordhorn
De ingang van de jachthaven bevindt zich net boven de afsplitsing van het Overijssels kanaal links naar het begin van het kanaal Almelo-Nordhorn, dat geheel onderaan in beeld naar links schuin naar boven loopt.

Van Rechteren Limpurgsingel
Het kanaal Almelo-Nordhorn loopt links onder het viaduct in de Van Rechteren Limpurgsingel door, dat links in beeld schuin naar boven loopt.

Landgoed Huize Almelo
Gravenallee. De groene long in de stad, ook links in beeld en rechts van de Van Rechteren Limpurgsingel, is het Landgoed Huize Almelo, met huis Almelo aan de Gravenallee, met daarboven de Hofkamp.

Markt
Weekmarkt
Marktplein. In het midden, ter hoogte van de wit oplichtende marktkramen en daaronder nog gedeeltelijk oranje gekleurde kramen, bevindt zich het Marktplein, waar op het moment een weekmarkt aan de gang is.

Winkelcentrum de Havenpassage
Havenpassage. Rechts van het marktplein, ter hoogte van de oranje gekleurde kramen, is te zien dat het winkelcentrum de Havenpassage nog volledig intact is, te zien aan de beide torentjes boven en onder het pand van C&A, die de beide ingangen van het winkelcentrum rondom C&A kenmerken, aan respectievelijk de Rosa Luxemburgstraat en het Marktplein.

Wijk 15 Nieuwstraat Kwartier
Goossenmaatspark
Platanenstraat. Het groene veld rechts van de spoorlijn, rechts boven het midden, is het Goossenmaatspark, o.a. de daar omheen liggende Elzenstraat, Iepenstraat en Platanenstraat.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Beneden het Goossenmaatspark bevindt zich het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg, te herkennen aan de wit oplichtende ronde gashouder op het terrein.

Almelose Aa
Aastraat. De beek de Almelose Aa loopt eronder langs, ter hoogte van de Aastraat en in het verlengde rechts de Gijsbert Karel van Hogendorpstraat, verborgen onder de groene bosschage.
Trefwoord:Luchtfoto
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Slagboom en Peeters
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Marktplein
Identifier:NL-AmlHA_236_10_009
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.