image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang
Wierdensestraat. Het zicht is vanaf de Boompjes links en de afslag rechts naar de Oude Kloosterweg op de Wierdensestraat richting de spoorwegovergang, waarvan links van de vrachtauto de elektrische bedrading nog zichtbaar is.

Stadsvilla Hendrik Salomonson
Wierdensestraat. Villa. Rechts staat de voormalige stadsvilla van de heer Hendrik Salomonson aan de Wierdensestraat 25 en een gedeelte aan de Wierdensestraat 27, links grenzend aan het Kloosterhofpad en rechts op de hoek van de Oude Kloosterweg. Het is gebouwd in 1900 in opdracht van Hendrik Salomonson, sinds 1893 directeur van de Koninklijke Stoomweverij (KSW) Nijverdal. Aan de oostzijde is dit pand later verder uitgebouwd, waarschijnlijk toen gebruikt als dienstwoning.

Kantoor KSW
Wierdensestraat. Villa. Vanaf 1925 tot 1957 werd de villa gebruikt als kantoor van de Koninklijke Stoom Weverij Nijverdal (KSW). Oorspronkelijk was dit kantoor in Nijverdal gevestigd.

Plaggemars Makelaars
Wierdensestraat. Villa. Tot ongeveer 2009 heeft Plaggemars Makelaars hier het kantoor gehad.

Qredits Microfinanciering Nederland
Wierdensestraat. Villa. In 2009 is hier Qredits Microfinanciering Nederland met vijf medewerkers en twee kamers begonnen aan de Wierdensestraat 27. In 2023 heeft het bedrijf inmiddels 120 medewerkers en verhuisde het naar de Egbert Gorterstraat 6. In het pand aan de Egbert Gorterstraat heeft voorheen ook de Fortis Bank Nederland gezetenen het kantoor van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv, dat destijds op de bovenste etage zat.

NMB Bank
Wierdensestraat. Villa. Links van de voormalige stadsvilla van Hendrik Salomon, op de hoek van het Kloosterhofpad, is in een stadsvilla, het pand met de twee dakkapelletjes en het balkon, de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) gevestigd aan de Wierdensestraat 29. Tijdens de oorlog heeft hier een kantoor van de Nederlandsche Bank gezeten, t.w. een agentschap vanaf 1865.

Bouw
De NMB Bank verhuisde later naar een nieuwbouwpand aan de Wierdensestraat 23, op de plek van de nog af te breken stadsvilla, rechts op de hoek van de Oude Kloosterweg, hier echter buiten beeld. Hier was een afdeling Inspecties der invoerrechten en accijnzen gevestigd.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Kloosterhofpad 6
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 23
Almelo, Wierdensestraat 25
Almelo, Wierdensestraat 27
Almelo, Wierdensestraat 29
Identifier:NL-AmlHA_201_01_039
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.