image/svg+xml

Onthulling bevrijdingsmonument

Onthulling bevrijdingsmonument

Omschrijving:Marktplein. Bevrijdingsmonument op het Marktplein. Onthulling van het monument op het Marktplein ter hoogte van het kantoor van de Twentsche Bank op de hoek van de Wierdensestraat 2, door de Canadese ambassadeur, Z.E. Pierre Dupuy.

Twentsche Bank
Wierdensestraat. Het zicht is hier vanaf het Marktplein op het tegenwoordige Waagplein aan de Waag, toen nog Marktplein. Rechts onderin, buiten beeld, is het begin van de Wierdensestraat, met de Twentsche Bank aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag.

Kantongerecht Marktplein
Oude Markt. Links van het bevrijdingsmonument staat het oude kantongerecht aan het Marktplein, op de hoek van de Oude Markt.

Café met rijwielstalling
Marktplein. Het dubbele pand aan de overkant van het plein was een café met rijwielstalling. Voorheen zat in het linker gedeelte van dit pand tot de jaren dertig de firma R.H. Tijhof, leder en fournituren en rechts dus de rijwielstalling.

Hotel Vastert
Marktplein. In het inmiddels afgebroken pand rechts van de rijwielstalling zat vroeger Hotel Vastert, met garage. De huizen geheel rechts op de achtergrond van deze locatie staan aan het Schokland.
Periode:3/10/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Markt
Almelo, Schokland
Almelo, Waagplein
Almelo, Wierdensestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_201_01_022
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.