image/svg+xml

Hotel Schuurman ( Café de Adelaar).

Hotel Schuurman ( Café de Adelaar).

Omschrijving:1.het pand Postkantoor, hotel de Adelaar, Smithuis, Schuurman, Koenderink, dit pand heeft in het verleden al vele namen, huurders en eigenaren gehad. In 1917 wordt het hotel verkocht aan Hermannus Antonius Schuurman uit Zwolle, die het in 1922 doorverkoopt aan Johannes Smithuis uit Hengelo. In 1925 komt het in handen van Gerrit Jan Koenderink, hotelhouder uit Gouda.
2.Het pand anno 1912. Uitbater was toen de weduwe Jansen die in het midden staat. De mevrouw links is niet bekend. Rechts staat mevrouw Jansje van Wijngaarden-Maatje. Zij was de weduwe van Karel Christiaan van Wijngaarden, hoofd van de O.L School, en later brievengaardster. In het raam van de toegangsdeur is de Adelaar te zien, waar het hotel zijn naam aan ontleende. Op het witte boord naast de deur staat dat er een voetpomp van de ANWB aanwezig is.
3.In 1987 kocht Henk Lammertink het en verhuurde het onder anderen aan Foto Harrie Cox, Videotheek Asbroek, de familie Scholten, het Keukencentrum en countrystore McHenry. Thans woont hij zelf boven de winkel en heeft het winkeldeel verkocht aan "McHenry", die het op zijn beurt weer heeft verkocht.
Personen:Jansen, Jansje van Wijngaarden-Maatje, Henk Lammertink, Johannes Smitshuis, Hermannus Antonius Schuurman, Gerrit Jan Koenderink
Datum:1912
Periode:4/3/2022
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Enters Erfgoed
Rechten:Enters Erfgoed
Identifier:NL-EntEE-B000180
Bron:Enters Erfgoed
Locaties:7468 CG 83
Collectie:Beeldbank Enters Erfgoed

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.