image/svg+xml

Badges

Badges

Omschrijving:Mouwband SS-Verfügungstruppe "Deutschland"

Informatie: De SS-Verfügungstruppe of kortweg SS-VT (in het Nederlands: ondersteuningseenheid van de gevechtstroepen) werd opgericht in 1934 na het samenvoegen van verscheidene nazi en extreem-rechtse paramilitaire formaties. Er werden twee regimenten gevormd, één in het noorden van Duitsland met de zogenaamde SS-Standarte "Germania", en één in het zuiden van Duitsland de zogenaamde SS-Standarte "Deutschland".

Tegen einde 1938 werden de SS-VT eenheden gedeeltelijk onder het bevel van de Oberkommando der Wehrmacht geplaatst en op 10 oktober 1939 werden ze ingedeeld in de SS-Verfügungsdivision (kort: V-Division) onder leiding van SS-Brigadeführer Paul Hausser.

In 1940, na de invasie van Frankrijk, werd de V-Division hernoemd tot 2. SS-Panzer-Division Das Reich, en op hetzelfde ogenblik werd 2. SS-Panzer-Division Das Reich en andere SS-VT eenheden, samen met de SS-Totenkopfstandarten van Theodor Eicke toegewezen aan het nieuwe Kommandoamt der Waffen-SS en van dan af kreeg het de naam Waffen-SS.
(Bron: Wikipedia)


Identificatie:NL-NvMVM_211748
Huidige eigenaar:5B 1 doos D10
Collectie:Museale Collectie Memory Vrijheidsmuseum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.