image/svg+xml

Badges

Badges

Omschrijving:Badge NSFK Flugzeugführerabzeichen für Motorflugzeuge Nationaal Socialistische Luchtmacht NSFK (2e vorm)

Informatie: De Flugzeugführerabzeichen für Motorflugzeuge (Pilotenbadge voor gemotoriseerde vliegtuigen) werd op 12 juli 1938 geschonken door de commandant van de NSFK (National Socialist Air Corps), generaal Christiansen. De pilotenbadge werd in 3 vormen uitgereikt of uitgegeven. De 1e vorm was een geborduurd insigne met een naar links opstijgend aangedreven vliegtuig met propeller op een eikenbladkrans. Deze wordt onderaan afgesloten door het NSFK-symbool (gevleugelde man met uitgestrekte armen, een hakenkruis op de onderkant van zijn voeten, bovenaan een strik met het opschrift NSFK). De 2e vorm is een metalen badge van hetzelfde ontwerp, meestal hol. Op de achterkant van de vleugel van het vliegtuig -GES.BUSINESS- staat het nummer -22639-. De 3e vorm, toont een adelaar op de krans. Leden van de NSFK met een geldig motorvliegbrevet en het nationaal sportbrevet voor motorvliegers waren gerechtigd dit te voeren. Deze insignes zijn zeer zeldzaam, aangezien de bredere training van de leden op zweefvliegtuigen werd uitgevoerd. Een exact tijdstip van de wijziging van de afzonderlijke formulieren is niet gedocumenteerd.
Het National Socialist Air Corps (NSFK) werd op 17 april 1937 bij decreet opgericht. De NSFK wordt beschouwd als de rechtsopvolger van de DLV e.V., de Duitse luchtsportvereniging, was een publiekrechtelijke onderneming en was rechtstreeks ondergeschikt aan de Reichsluchtvaartminister Hermann Göring. De fondsen werden gefinancierd uit de begroting van het Reichsluchtvaartministerie en alle objecten en gebouwen waren eigendom van het Reich. De NSFK was als paramilitaire organisatie verantwoordelijk voor de opleiding en bijscholing van jonge piloten. Dit werd geregistreerd door de militaire registratiebureaus en zorgde, afhankelijk van de kwalificatie, voor toelating tot de luchtmacht.

(bron: https://www.ehrenzeichen-orden.de/nationalsozialismus/nsfk-flugzeugfuhrerabzeichen-fur-motorflugzeuge-3-form.html#:~:text=Das%20Abzeichen%20f%C3%BCr%20Flugzeugf%C3%BChrer%20auf,ausgegeben.)

Periode: 1938-1944
Land: Duitsland
Identificatie:NL-NvMVM_213166
Huidige eigenaar:5 B1 doos A57
Collectie:Museale Collectie Memory Vrijheidsmuseum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.