image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Eenvoudig affiche van Atelier "Het Pakhuis" aan de Kerkstraat 19B in Zwolle waar van 7 jan. t/m 28 feb. 1998 een gezamelijke expositie werd gehouden van Philip Wiesman (etsen) en Ben Vollenberg (keramiek). Van beide kunstenaars is een zwart-wit foto van hun werk te zien.

Atelier 'Het Pakhuis' is gevestigd in een honderd jaar oud, geheel gerestaureerd pakhuisje in de binnenstad van Zwolle. Op de begane grond bevinden zich het schilderatelier en een ontvangst- en expositieruimte, waar het werk van Willem Hoek te zien is. U kunt het atelier bezoeken als de kunstenaar aanwezig is of op afspraak. Op de tweede verdieping is een schilderzaal ingericht, waar aan kleine groepen schilder- en tekenles wordt gegeven.

Veel van Wiesman's etsen zijn op zijn omgeving geïnspireerd. Inmiddels is Philip in Noord?Holland aan de zeekust in Schoorl gaan wonen, dat ressorteert onder de gemeente Bergen. Hier bevinden zich de breedste en hoogste duinen van Nederland. Ook deze omgeving lag hem altijd zeer na aan het hart, hetgeen blijkt bij het bekijken van zijn etsen.
Trefwoord:Kunstenaars, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:1998
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{FAA2DB37-9C55-470D-B9A9-D0D45731F40C}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel