image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van galerie De Zwolse School dat in de maand april 2005 een expositie organiseerde. Werk van de kunstenaars Rietje Weelink, Johan Grabijn en Henk Heideveld was te bezichtigen. Grietje Verwoerd exposeerde met haar hoeden. Locatie: Rhijvis Feithlaan 54 in Zwolle.
Johan Grabijn (1930-2011). Geboren in Delft. Woonde en werkte in Zwolle. Opleiding: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (1949-1954). Van beroep was hij fijnschilder en aquarellist. Met zijn passie voor oude bouwkunst, met name het kerkinterieur, nam Grabijn een eenzame plaats in binnen de hedendaagse kunst. Hij tekende in de kerk, storende elementen zoals luidsprekers, verwarmingsradiatoren, modern meubilair en soms ook de banken, liet hij weg. Een bepaalde lichtinval werd versterkt. Het spelen met licht in een kerkgebouw is een fascinerende aangelegenheid. Werk van zijn illustere voorgangers zoals Pieter Saenredam en Hendrik van Vliet zijn van grote invloed geweest op het artistieke leven van Grabijn.
Trefwoord:Kunst, Schilderkunst, Beeldende kunst, Kunstenaars, Schilders, Schilderijen, Exposities, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{EB5B3582-0F2C-4871-836A-2C595DF6FDCD}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Rhijnvis Feithlaan 54
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel