image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Illustratief affiche van IVN Zwolle en omstreken dat publiciteit gaf aan het evenement "'Kom op landgoederen"' dat van 30-3-1988 tot 9-5-1988 werd georganiseerd op het Wethouder Nooter Hof aan de Goertjesweg 5 in Zwolle.

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof,een prachtige groene oase waar jong en oud volop geniet en kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving.

De geschiedenis van het park gaat zo?n 25 jaar terug. Doel van de toenmalige wethouder en naamgever Arie Nooter was om mensen de waarde te laten ervaren van inheemse planten en de relaties tussen plant, mens en dier.

Op het affiche is een afbeelding te zien van een laan die naar een landhuis leidt.

Een van zo'n landgoed is Schellerberg. Dit is een landgoed met landhuis bij de Provinciehoofdstad van Overijssel Zwolle. Het is gelegen op een oude rivierduin aan de Schellerbergerweg. Het wordt voor het eerst genoemd in een akte in 1379. Eeuwenlang was het erve op het goed bij de landeigenaar in gebruik als spieker, pas na ongeveer 1740 is er sprake van een buitenplaats. Het tegenwoordige pand dateert van 1876 en is een rijksmonument.
Trefwoord:Natuurgebieden
Datum:1988
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{EAD9606D-8802-49DE-9823-254DCAC569E4}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Goertjesweg 9
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel