image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat de Gedichtendag Nederland & Vlaanderen promootte op 31 januari 2008. Ter gelegenheid hiervan was café De Hetebrij als dichtcafé uitgeroepen. In de Hetebrij vond de presenatie van de eerste kroegendichtbundel van Nederland plaats. Deze kroegendichtbundel was getiteld Schelmenschuim en kroeggekuier door Bert Overbeek. Locatie: Nieuwe Markt 9, Zwolle. Dit evenement werd georganiseerd en gesponsord door de Turing Foundation.
Op 31 januari 2008 Nationale Gedichtendag verscheen in Zwolle de kroegendichtbundel 'Schelmenschuim en kroeggekuier' van dichter/schrijver Bert Overbeek. Deze unieke bundel bevatte de eerste kroeggedichtenroute van Nederland. Geen enkele stad kende de mogelijkheid om aan de hand van gedichten een kroegentocht te maken, Zwolle wel. Dit was verrassend, omdat Zwolle de reputatie had een rustige stad te zijn. De bundel liet zien dat de stad bruist. Om dat te onderstrepen nam burgemeester H.J. Meijer het eerste exemplaar in ontvangst. Dit gebeurde om 16.00 uur in dichtcafé De Hetebrij aan de Nieuwe Markt in het centrum van Zwolle.
Ook werden exemplaren uitgereikt aan twee bekende Zwollenaren, die in de gedichten werden beschreven. Het betrof journalist Igor Cornelissen en Arlette Swartjes. Arlette is bekend als zangeres van het levenslied. Bovendien is ze wereldkampioen snertkoken. Arlette zou tijdens de presentatie enkele passende smartlappen ten gehore brengen.
Bert Overbeek is een autoriteit op de gebieden teaminnovatie, personal coaching en diversiteit en bovendien iemand die een debat in de media over splijtende kwesties niet schuwt.
Turing Foundation is een charitatieve instelling en Goede doelenfonds in Nederland.
De Turing Foundation, vernoemd naar de informaticus Alan Turing, werd opgericht in 2006 door Pieter Geelen. Het vermogensfonds doneert ongeveer 3.5 miljoen euro per jaar om:
- kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden onderwijs te laten volgen,
- mensen in Nederland te laten genieten van kunst,
- het beschermen van de natuur en
- het bestrijden van lepra.
Trefwoord:Horeca, cafe's, Affiches, Horecabedrijven, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{E707991F-FE2D-4688-AF23-F45CCAC741B9}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel