image/svg+xml

De winning en toepassing van keukenzout van de Nederlandse Zoutindustrie
1:20:46In een houten boortorengebouw wordt met holle buizen een boorput geslagen.
1:23:16Uit een holle buis worden grondmonsters gehaald.
1:23:46Er worden leidingen aangesloten om water in de boorput te persen en om de pekel op te pompen.
1:24:34In een schema van de productieput zijn de buizen en de verschillende bodemlagen te zien.
1:25:04Er wordt een monster pekel uit de boorput genomen.
1:25:46Een overzicht van de K.N.Z. fabrieksgebouwen in Hengelo.
1:26:10In de fabriek staan verdampers met kokenede pekel.
1:27:00Schematisch wordt geillustreerd dat in de trechtervormige verdamper onderin zoutkristallen worden gevormd.
1:27:15De gevormde zoutkristallen gaan naar een centrifuge (schematisch).
1:27:24Uit elke centrifuge wordt een monster genomen (werkelijkheid).
1:28:02Het zout gaat via lopende banden van een centrifuge naar een droger/koeler (schematisch).
1:28:11De droger/koeler in werkelijkheid.
1:28:35Na het verlaten van de droger/koeler komt het zout op een lopende band.
1:29:04Het zout wordt van de lopende band los in een loods gestort.
1:29:15Met een grijper haalt een portalkraan zout uit de loods.
1:30:18Het zout wordt in een machine verpakt in pakjes met het opschrift NeZo (Nederlandse Zoutindustrie, kennelijk nog niet Koninklijk)
1:31:13De pakjes worden handmatig in dozen gestopt.
1:32:01De dozen verdwijnen via een lopende band in het ruim van een binnenschip, gelegen aan de fabriekskade in het Twentekanaal., 00-00-1948

De winning en toepassing van keukenzout van de Nederlandse Zoutindustrie
1:20:46In een houten boortorengebouw wordt met holle buizen een boorput geslagen.
1:23:16Uit een holle buis worden grondmonsters gehaald.
1:23:46Er worden leidingen aangesloten om water in de boorput te persen en om de pekel op te pompen.
1:24:34In een schema van de productieput zijn de buizen en de verschillende bodemlagen te zien.
1:25:04Er wordt een monster pekel uit de boorput genomen.
1:25:46Een overzicht van de K.N.Z. fabrieksgebouwen in Hengelo.
1:26:10In de fabriek staan verdampers met kokenede pekel.
1:27:00Schematisch wordt geillustreerd dat in de trechtervormige verdamper onderin zoutkristallen worden gevormd.
1:27:15De gevormde zoutkristallen gaan naar een centrifuge (schematisch).
1:27:24Uit elke centrifuge wordt een monster genomen (werkelijkheid).
1:28:02Het zout gaat via lopende banden van een centrifuge naar een droger/koeler (schematisch).
1:28:11De droger/koeler in werkelijkheid.
1:28:35Na het verlaten van de droger/koeler komt het zout op een lopende band.
1:29:04Het zout wordt van de lopende band los in een loods gestort.
1:29:15Met een grijper haalt een portalkraan zout uit de loods.
1:30:18Het zout wordt in een machine verpakt in pakjes met het opschrift NeZo (Nederlandse Zoutindustrie, kennelijk nog niet Koninklijk)
1:31:13De pakjes worden handmatig in dozen gestopt.
1:32:01De dozen verdwijnen via een lopende band in het ruim van een binnenschip, gelegen aan de fabriekskade in het Twentekanaal., 00-00-1948

Omschrijving:De winning en toepassing van keukenzout van de Nederlandse Zoutindustrie
1:20:46In een houten boortorengebouw wordt met holle buizen een boorput geslagen.
1:23:16Uit een holle buis worden grondmonsters gehaald.
1:23:46Er worden leidingen aangesloten om water in de boorput te persen en om de pekel op te pompen.
1:24:34In een schema van de productieput zijn de buizen en de verschillende bodemlagen te zien.
1:25:04Er wordt een monster pekel uit de boorput genomen.
1:25:46Een overzicht van de K.N.Z. fabrieksgebouwen in Hengelo.
1:26:10In de fabriek staan verdampers met kokenede pekel.
1:27:00Schematisch wordt geillustreerd dat in de trechtervormige verdamper onderin zoutkristallen worden gevormd.
1:27:15De gevormde zoutkristallen gaan naar een centrifuge (schematisch).
1:27:24Uit elke centrifuge wordt een monster genomen (werkelijkheid).
1:28:02Het zout gaat via lopende banden van een centrifuge naar een droger/koeler (schematisch).
1:28:11De droger/koeler in werkelijkheid.
1:28:35Na het verlaten van de droger/koeler komt het zout op een lopende band.
1:29:04Het zout wordt van de lopende band los in een loods gestort.
1:29:15Met een grijper haalt een portalkraan zout uit de loods.
1:30:18Het zout wordt in een machine verpakt in pakjes met het opschrift NeZo (Nederlandse Zoutindustrie, kennelijk nog niet Koninklijk)
1:31:13De pakjes worden handmatig in dozen gestopt.
1:32:01De dozen verdwijnen via een lopende band in het ruim van een binnenschip, gelegen aan de fabriekskade in het Twentekanaal.
Trefwoord:Zout, Industrieën, Documentaire films, Nijverheid, handel en diensten
Datum:00-00-1948
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Collectie Overijssel locatie Zwolle
Bestandstype:Film
Identifier:{8A7B8FF1-3761-4230-B3FB-BE82DA8EE2AD}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel