image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:
In de reeks Historische Avonden, seizoen 2011-2012, aandacht voor Pieter van der Staak (Den Haag, 25 mei 1930 - Zwolle. 2 november 2007), Nederlands musicus, klassiek gitarist, componist en muziekdocent. Van der Staak combineerde zijn interesse in het componeren met zijn docentschap en het geven van concerten. Hij maakte verschillende langspeelplaten met o.a. de bekende tenor Arjan Blanken, zijn vrouw de celliste Maria Hol, de cabaretière Willy Brill en de gitarist Milan Zelenka. Met Willy Brill en Maria Hol gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland.


Op 20 oktober 2011, bij de overdracht van het archief van Pieter van der Staak aan het Historisch Centrum Overijssel, houdt Alex Timmerman, oud-student, een lezing over het leven en het werk van Pieter van der Staak.

De avond werd muzikaal omlijst met composities van Van der Staak uitgevoerd door de vrouw van Pieter van der Staak, Maria Hol (cello) en twee oud-studenten van Pieter van der Staak, Jan Bartlema (gitaar) en Jacob Vlijm (gitaar).
Trefwoord:Cultuur, sport en recreatie;
Uitgever:Collectie Overijssel locatie Zwolle
Bestandstype:Film
Identifier:{C01AE975-806A-4D52-A82A-14AE2C5C2A68}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel