image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat het maandelijkse muziekevenement "de Hete Jazz Brij" promootte. Dit vond plaats op 3 april 2005 in café De Hete Brij aan de Nieuwe Markt 9 in Zwolle. De Zwolse jazzdummer Henk Zomer speelde met Jasper Blom (saxofoon), Martijn van Iterson (gitaar) en Jos Machtel (drums).
Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester.
Jos Machtel is geboren in 1962 Zwaag, Nederland. Jos begon te spelen trompet op de leeftijd van 10. Hij werd toegelaten tot het Hilversums Conservatorium in 1980 en nam les bij Ack van Rooyen, Ferdinand Povel, Frans Elsen en Jerry van Rooyen. Na twee jaar stapte hij over naar de contrabas bij prof Victor Kaihatu, die hem zijn speciale duim techniek aangeleerd. Het duurde niet lang werd hij gevraagd om te werken met muzikanten zoals Frans Elsen, Wim Overgauw, Rob Madna, Hein van der Gaag, John Engels en Cees Slinger.
Trefwoord:Horeca, Jazz, Cafés, Horecabedrijven, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{B9659A55-E187-4B17-A490-5541C7853365}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Nieuwe Markt 9
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel